Μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν, χθες Σάββατο, το πρωί, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (στον κόμβο για το Κλειδί Ημαθίας), 2 ημεδαποί, ηλικίας 34 και 21 ετών, για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών», «Διατάραξη της Ασφάλειας Συγκοινωνιών».
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, εντόπισαν Ι.Χ.Φορτηγό και το προσέγγισαν με σκοπό να το ελέγξουν. Παρά το ότι άναψαν τη σειρήνα και τον φάρο, ο οδηγός, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκε ποσότητα καλωδίων χαλκού, συνολικού βάρους 2 τόνων και 3 προβολείς, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν κλέψει την ίδια ημέρα, από εργοτάξιο ορυχείου λιγνίτη, στην Πτολεμαΐδα- Κοζάνης, ενώ από το ίδιο εργοτάξιο αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Φορτηγό στο οποίο επέβαιναν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.