Αρχαίο θέατρο στη Σίβηρη (Αριστοφάνης και "Ιππής"), αναλόγιο στην Καβάλα και εκθέσεις φωτογραφίας στην Καστοριά προτείνουμε, για σήμερα, σε όσους βρίσκονται -ή θα βρεθούν- εκτός Θεσσαλονίκης. Για τα νησιά, συναυλία Ρασούλη στην Κρήτη και Στόκας-Σταρόβας στη Χίο.

* Οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται στις 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Σίβηρης από τη Θεατρική Διαδρομή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Πρωταγωνιστούν οι Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Αρμένης.

* Αφιερωμένη στον Γιώργο Χειμωνά είναι η εκδήλωση που παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Καβάλας. Στις 9 μ.μ., παρουσιάζεται στην Παλαιά Μουσική, το αναλόγιο «Ο Γιώργος Χειμωνάς περιηγείται στο Όρος Σύμβολο» και «Βασιλιάς της Ασίας».

* Δύο εκθέσεις της Φωτομπιεννάλε του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται στην Καστοριά. Η έκθεση του Αλέξανδρου Βρεττάκου παρουσιάζεται στην Πολιτιστική Εταιρεία και έργα του Ρέιντ Γιάλομ μπορείτε να δείτε στο Δημοτικό Μέγαρο.

* Στις 9:30 μ.μ. τη Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές του Ηρακλείου Κρήτης, συναυλία με τον Μανόλη Ρασούλη διοργανώνει η Νομαρχία Ηρακλείου.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδαμύλων «Αδαμάντιος Λεμός» βραδιά με τους: Μπάμπη Στόκα, Δημήτρη Σταρόβα και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, με τίτλο: «Μια Βόλτα με τους Φίλους!» διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καρδαμύλων, ο Ναυτικός Ομιλος Χϊου, ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Καρδαμύλων και οι Αθλητικοί Σύλλογοι «Νηρέας και Ποσειδών».