Πού να πάμε, τι να δούμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Μια συναυλία, με έργα Βιβάλντι και Χέντελ, σας προτείνουμε γι απόψε, Τρίτη 3 Αυγούστου 2010. Η συναυλία δίνεται στο σχολείο του Μουσικού Χωριού. Επίσης, μπορείτε να διαλέξετε από μια σειρά εικαστικών εκθέσεων:

Μουσική:
* Συναυλία παλαιάς μουσικής αφιέρωμα στους συνθέτες Βιβάλντι και Χέντελ πραγματοποιείται σήμερα στις 9 μ.μ. στο σχολείο του Μουσικού Χωριού. Τη συναυλία δίνουν οι: Δημήτρης Κούντουρας, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Ιάσων Ιωάννου και Θοδωρής Κίτσος.

* O δήμος Ευόσμου για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από εκδηλώσεις και δρώμενα για τις νύχτες του καλοκαιριού, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Στο «4ο Πολιτιστικό Καλοκαίρι» συμμετέχουν μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Εύοσμο. Για περισσότερους από δύο μήνες, έξι περιοχές και γειτονιές του Ευόσμου - το θεατράκι της οδού Περικλέους, η Κάτω Ηλιούπολη, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου, η πλατεία Δημαρχείου, το πάρκο Ελπίδας και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής- γίνονται τόποι συνάντησης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με μουσικές, θεατρικές και εικαστικές βραδιές.


Εκδηλώσεις:
* «Έρως και Ψυχή, Λόγος και Εικόνα» είναι το θέμα του 3ου διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που προκήρυξε ο δήμος Ευόσμου, η αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Ο 3ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει για μία ακόμη φορά τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων. Στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο έρως και η ψυχή ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τους σύγχρονους καλλιτέχνες χρωματίζοντας ίσως λίγο τα όνειρά τους. Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-706668 begin_of_the_skype_highlighting 2310-706668 end_of_the_skype_highlighting και 6937304340 (υπεύθυνη διοργάνωσης Ρίτσα Γεωργιάδου).


Εικαστικά:
* Μια μυστική κρατική τοποθεσία του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας εικονίζεται στην έκθεση φωτογραφίας του David Moore που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μέρος που δεν έχει φωτογραφηθεί ξανά.

* Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2α), φιλοξενείται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η έκθεση με τίτλο «Όψεις της Αρμενικής Τέχνης». Πρόκειται για μοναδικά κειμήλια από τη συλλογή της οικογένειας Καλφαγιάν.

* Μια ιδιαίτερη έκθεση φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Τίτλος της «…ανέφερα εγγράφως…» και πλαισιώνεται με ντοκουμέντα του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Τα έργα θα φιλοξενηθούν έως τον Οκτώβριο στον εκθεσιακό χώρο.

* Το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής των εργαστηρίων του με θέμα «Άνθρωποι». Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187).

* Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την συνεργασία του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μετροπόλ του Σεντ Ετιέν της Γαλλίας και του Παλάτσο Ντουκάλε της Γένοβας, διοργανώνουν μια έκθεση σύγχρονης τέχνης η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Ανεύρετοι νήσοι» ο τίτλος της και θα λειτουργεί ως τις 28 Νοεμβρίου.

* Την γκαλερί «Λόλα Νικολάου» (Τσιμισκή 52) μπορείτε να επισκεφτείτε μέχρι τις 20 Αυγούστου και να επιλέξετε έργα σημαντικών καλλιτεχνών.

* Στη γκαλερί «TinT» (Χρυσ. Σμύρνης 13) φιλοξενούνται διάφορα έργα απ’ όλη τη σαιζόν και διατίθενται σε ειδικές τιμές. Μπορείτε να επισκεφτείτε την γκαλερί και να… πετύχετε κάποιο έργο της αρεσκείας σας μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Θέατρο
* Άνοιξαν οι γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σινεμά:
* Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στα δημοτικά θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης. Οι σινεφίλ μέχρι τις 4 Αυγούστου θα παρακολουθήσουν στις 9.00 και στις 11.00 μ.μ. στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος» την ταινία «Μονάκριβη»( Precious).

* Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης, σινέ Θερμαίς, προβάλλεται μέχρι τις 8 Αυγούστου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. η ταινία «Η Μονάκριβη».

Σχόλια