Ο Χάμιλτον πανηγυρίζει
στα πιτς του Σπα μετά τη νίκη του
Ο Λούις Χάμιλτον επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών με τη νίκη του στο Γκραν Πριν του Βελγίου, την τρίτη του φετινή. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes διατήρησε την πρωτοπορία από την εκκίνηση του αγώνα, όταν και προσπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τον Αυστραλό Μαρκ Γουέμπερ,που βρισκόταν στην pole position (και από αυτή έπεσε στην 5η!).
Στη συνέχεια, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες με τη συνεχόμενη βροχή να κάνει τη ζωή όλων των πιλότων ανυπόφορη, ο Χάμιλτον διατήρησε την πρωτοπορία του και στο τέλος πανηγύρισε μια υπερπολύτιμη νίκη.
Πίσω του δεύτερος τερμάτισε ο Γουέμπερ -ο οποίος δεν πλήρωσε έτσι την πολύ άσχημη εκκίνηση του- και τρίτος ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με Renault
Εκτός μάχης στον 16ο γύρο βγήκε ο Τζένσον Μπάτον της McLaren, καθώς ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση, ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Red Bull δεν ακολούθησε σωστά τη γραμμή του και συγκρούσθηκε πάνω του. Ο Γερμανός πιλότος κατάφερε να συνεχίσει, αλλά δεν μπόρεσε να ανακτήσει τις θέσεις που έχασε.
Άλλοι δυο άτυχοι του Γκραν Πριν ήταν οι Φερνάντο Αλόνσο και Ρούμπενς Μπαρικέλο. Στον δεύτερο μόλις γύρο ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του ο Αλόνσο. Ο Μπαρικέλο εγκατέλειψε, ενώ ο Αλόνσο έκανε υπερπροσπάθεια για να γυρίσει στις πρώτες θέσεις. Πράγματι, τα πήγαινε πολύ καλά μέχρι τη στιγμή που πέρασε όγδοος, όταν και αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει, καθώς το μονοθέσιο του κόλλησε στη μέση της πίστας.