Πέντε κιλά πήρε η Τζούλια Ρόμπερτς στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας της ταινίας Eat, Pray, Love. Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ και αφηγείται τη ζωή της την χρονιά που ακολούθησε το διαζύγιό της: τέσσερις μήνες στην Ιταλία για να φάει, τέσσερις μήνες στην Ινδία για να προσευχηθεί και τέσσερις μήνες στο Μπαλί για να ερωτευτεί.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η Ρομπερτς παραδέχτηκε ότι πήρε τα κιλά αυτά, κυρίως τρώγοντας πίτσες, στα γυρίσματα στην Ιταλία. «Όμως, αγάπησα κάθε κιλό που πήρα...» είπε χαρακτηριστικά η σταρ του Χόλιγουντ.
Σε ερώτηση αν έχει τις ίδιες αναζητήσεις και αγωνίες με την ηρωίδα, η Ρόμπερτς απάντησε: «Όχι με τον ίδιο έντονο τρόπο, δεν βιάζομαι να δοκιμάσω και να πειραματιστώ, αλλά ήξερα ότι η ζωή μου θα συνεχίσει να αλλάζει, ώσπου να βρω τη θέση μου και ένα δικό μου χώρο, που είναι σήμερα το σπίτι μου».
Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι παντρεμένη από το 2002 με τον εικονολήπτη Νταν Μόντερ και έχουν τρία παιδιά.
Την ταινία σκηνοθετεί ο Ράιαν Μέρφι, γνωστός από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Nip/Tuck.
Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ παίζει το ρόλο του άντρα που ερωτεύεται η πρωταγωνίστρια και σύμφωνα με την Τζούλια Ρόμπερτς σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων αποτελούσε αστείρευτη πηγή ενέργειας. «Ο ενθουσιασμός του είναι μεταδοτικός» πρόσθεσε η Αμερικανίδα σταρ.