Τη χαρτογράφηση των περιοχών που εμφανίζονται κουνούπια παρουσίασαν στην αντινομάρχη Υγείας κ. Αθηνά Αηδόνα οι δήμαρχοι δεκατριών δήμων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφαρμοστεί και σε αυτές πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του δυτικού Νείλου στο νομό.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, οι δήμαρχοι υπέδειξαν τις περιοχές, ενώ οι χάρτες θα προωθηθούν στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.
Σήμερα (Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010) θα πραγματοποιηθούν επίγειες κωνωποκτονίες με εκνέφωση στους οικισμούς Αγίας Τριάδας του δήμου Θερμαϊκού και στο δήμο Μηχανιώνας, από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ύστερα από απόφαση των συναρμοδίων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση της Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών.
Όπως αναφέρεται από σχετική ανακοίνωση δεν έχει σημειωθεί ακόμα κρούσμα από τη νόσο, αλλά αποφασίστηκε η υλοποίηση επιπρόσθετου προγράμματος κωνωποκτονίας για τη «θωράκιση» περιοχών με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών.