H φωτoγραφία είναι από το

blog Δικτυακός ημερογράφος

Αντιγράφω από το aridaianews του συναδέλφου -πλέον- Σταύρου Βαφειάδη: «Ταφόπλακα» μπήκε προσωρινά στην κατασκευή του τρένου της Αριδαίας! Πριν λίγους μήνες ο τότε Βουλευτής Δάνης Τζαμτζής είχε παρέμβει προς τον τότε Υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη για την εξαίρεση των Γιαννιτσών και της Αριδαίας από το σχέδιο του ΟΣΕ για δημιουργία προαστιακού σιδηρόδρομου.
Πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Θεοχάρης Τσιόκας μαζί με τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, επισκέφτηκαν το νομό Πέλλας μετά από πρόσκληση της Βουλευτού του νομού μας Θεοδώρας Τζάκρη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν, «πάγωσαν» οριστικά και ουσιαστικά το θέμα κατασκευής νέων γραμμών του ΟΣΕ λόγω οικονομικής κρίσης! Έτσι, λιγοστεύουν τα ενδεχόμενα να λειτουργήσει και πάλι το τρένο της Καρατζόβας, το οποίο αποτελεί από μόνο του ένα κομμάτι της πόλης μας και θα έδινε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τόπο μας.
Για την ιστορία να σας πούμε, ότι το τρένο της Καρατζόβας δημιουργήθηκε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο για καθαρά πολεμικούς σκοπούς και Το 1936 διακόπηκε η λειτουργία της γραμμής ως ασύμφορη οικονομικά.