Μια από τις εκθέσεις που φιλοξενούνται, αυτές τις ημέρες, στη Θεσσαλονίκη, σας προτείνουμε για να επισκεφθείτε απόψε. Αρμενική Τέχνη στο Βυζαντινό Μουσείο, Τέχνη του... πολέμου στο Πολεμικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, θρησκευτική τέχνη στην Αγιορείτικη Εστία... Διαλέξτε:

Εικαστικά:
* Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (λεωφ. Στρατού 2α), φιλοξενείται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η έκθεση με τίτλο «Όψεις της Αρμενικής Τέχνης». Πρόκειται για μοναδικά κειμήλια από τη συλλογή της οικογένειας Καλφαγιάν.

* Μια μυστική κρατική τοποθεσία του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας εικονίζεται στην έκθεση φωτογραφίας του David Moore που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μέρος που δεν έχει φωτογραφηθεί ξανά.

* Μια ιδιαίτερη έκθεση φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Τίτλος της «…ανέφερα εγγράφως…» και πλαισιώνεται με ντοκουμέντα του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Τα έργα θα φιλοξενηθούν έως τον Οκτώβριο στον εκθεσιακό χώρο.

* Το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής των εργαστηρίων του με θέμα «Άνθρωποι». Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187).

* Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την συνεργασία του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μετροπόλ του Σεντ Ετιέν της Γαλλίας και του Παλάτσο Ντουκάλε της Γένοβας, διοργανώνουν μια έκθεση σύγχρονης τέχνης η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Ανεύρετοι νήσοι» ο τίτλος της και θα λειτουργεί ως τις 28 Νοεμβρίου.

* Παρατείνεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Από το Βόσπορο στην Αδριατική: Γάλλοι φωτογράφοι ανακαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων, 1878-1914» στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Ροτόντα, που άνοιξε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια για να φιλοξενήσει την πολιτιστική αυτή εκδήλωση. Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις της φωτομπιενάλε.

* Μέχρι τέλη Αυγούστου μπορείτε να επισκεφτείτε στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας την έκθεση «Ο Άθως των Bloggers», που περιλαμβάνει 80 φωτογραφίες φωτογράφων από επτά χώρες οι οποίοι επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος.

* Την γκαλερί «Λόλα Νικολάου» (Τσιμισκή 52) μπορείτε να επισκεφτείτε μέχρι τις 20 Αυγούστου και να επιλέξετε έργα σημαντικών καλλιτεχνών.

* Στη γκαλερί «TinT» (Χρυσ. Σμύρνης 13) φιλοξενούνται διάφορα έργα απ’ όλη τη σαιζόν και διατίθενται σε ειδικές τιμές. Μπορείτε να επισκεφτείτε την γκαλερί και να… πετύχετε κάποιο έργο της αρεσκείας σας μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Σινεμά:
* Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στα δημοτικά θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης. Οι σινεφίλ μέχρι τις 11 Αυγούστου θα παρακολουθήσουν στις 9.00 μ.μ. στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος» την ταινία «Το μυστικό στα μάτια της» (El secreto de sus ojos).

* Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης, σινέ Θερμαίς, προβάλλεται μέχρι τις 15 Αυγούστου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. η ταινία «Ψηλά στον ουρανό».