Στην εισβολή φοιτητών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, πριν την παράσταση, αναφέρεται ρεπορτάζ των «Νέων». Μια εισβολή που, όμως, αποδείχτηκε σκηνοθετικό εύρημα:
«Πιτσιρικάδες. Εφηβοι δηλαδή. Καµιά δεκαπενταριά. Αγόρια και κορίτσια. Με ρούχα παρδαλά. Κόκκινα, πορτοκαλί, πράσινα, γαλάζια, ροζ... Με φανελάκια, βερµούδες, παντελόνια κάπρι, τα πόδια σε παπούτσια αθλητικά, πλαστικά µπουκαλάκια µε νερό στα χέρια, σακίδια στους ώµους... Μια αίσθηση εκδροµέων φοιτητών: φωνές, γέλια, τσιρίδες, τρεχαλητά… Ξεχύθηκαν στην ορχήστρα της Επιδαύρου. Με τα φώτα «πλατείας» ακόµα αναµµένα. Και µε το σκοτάδι να µην έχει κατακαθήσει στο πανέµορφο τοπίο», γράφει η εφημερίδα.
Υπήρξαν και αντιδράσεις: «Μύρισε νιάτα και φρεσκάδα το θέατρο. Κι ας κράτησε αυτό λίγο περισσότερο του δέοντος _ γύρω στο τέταρτο. Κι ας ενοχλήθηκαν ορισµένοι – «καλά, πλάκα µας κάνετε;» φώναξε κάποιος. Κι ας έβλεπα ένα γηραιό κύριο που καθότανε στην ακριανή κερκίδα, να σηκώνεται και να διαµαρτύρεται στους ταξιθέτες «τι είναι αυτά που βλέπουµε και ακούµε;» νοµίζοντας προφανώς πως έτσι θα πάει το πράγµα µέχρι το τέλος», καταγράφει η εφημερίδα.
Όλα αυτά έγιναν μπροστά σε διεθνείς προσωπικότητες του θεάτρου και του σινεμά: Δεν έλειψαν και οι διεθνείς διασηµότητες. Παρόντες οι σκηνοθέτες Μπερτράν Ταβερνιέ – µε σπουδαίες κινηµατογραφικές περγαµηνές – και Ζαν Λουί Μαρτινελί, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου της Ναντέρ και αντιπρόεδρος της Ενωσης των Θεάτρων της Ευρώπης στην οποία ανήκει και το Εθνικό και η ηθοποιός Βαλερί Ντρεβίλ – η Μήδεια του Ανατόλι Βασίλιεφ στο «Υλικό Μήδειας» του Χάινερ Μίλερ που έχουµε παλαιότερα δει στη Θεσσαλονίκη και στους Δελφούς, «εκ Γαλλίας ορµώµενοι πάντες», όπως σημειώνει η εφημερίδα.

το πλήρες κείμενο με κλικ εδώ.