Η κυβέρνηση ότι ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως τίποτε στη Θεσσαλονίκη τον χρόνο που πέρασε. Την καταγγελία αυτή έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος και ζήτησε, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ, να μην υπάρξουν νέες εξαγγελίες, αλλά υλοποίηση έργων.
Την καταγγελία αυτή έκανε ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: Το γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο, το γενικό διευθυντή του κόμματος Αθανάσιο Σκορδά, το γραμματέα Οργανωτικού Μανώλη Αγγελάκα και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο.
"Ουσιαστικά δεν έγινε απολύτως τίποτα, είτε μιλάμε για επιτάχυνση στις εργασίες του μετρό, είτε για τις εργασίες στο αεροδρόμιο, είτε για το ξεκίνημα έργων στο λιμάνι, για τη δημοπράτηση της εξωτερικής περιφερειακής, για τους ανισόπεδους κόμβους στην περιφερειακή, για ένα πλέγμα πάρκων κι άλλα πολλά. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα υπάρξουν πλέον εξαγγελίες, αλλά ουσιαστικές εξηγήσεις προς τους Θεσσαλονικείς κι έναρξη έργων", τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος
Από την πλευρά του, ο Αλ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκανε ένα πολυδιάστατο και πολυσήμαντο έργο στη δωδεκαετή θητεία του. Υπογράμμισε πως αν το δει κανείς με νηφαλιότητα, δικαιοσύνη και καθαρή ματιά θα του δώσει συγχαρητήρια.
"Αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε τον δήμαρχο γι αυτό το έργο, έργο για το παρόν και το μέλλον, για τους Θεσσαλονικείς και τις επόμενες γενιές. Ένα έργο που είναι χειροπιαστό στον καθένα που περιδιαβαίνει την πόλη αυτή", πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ έκαναν ουσιαστικά βήματα στα έργα που δεσμεύτηκαν.
Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση κουβαλάει μόνο υποσχέσεις στη ΔΕΘ ή επικρίνει τις κυβερνήσεις της ΝΔ και δεν υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες, στερεί την αυτοδιοίκηση από πόρους και αν δεν τους διαθέσει ο «Καλλικράτης» θα μείνει χάρτινο όραμα και σχέδιο επί χάρτου.
"Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρονική περίοδος που διανύουμε. Στερεί την τοπική αυτοδιοίκηση από πόρους που οφείλει να δώσει", πρόσθεσε ο κ. Λουκουρέντζος.