Ο «καραμανλικός» νέος γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και τακτικός συνομιλητής του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνει πως η επιλογή Καραμανλή να μην τοποθετηθεί ακόμη δημόσια για τις πολιτικές εξελίξεις δεν επηρεάζει την πορεία της ΝΔ. «Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είναι κάτι που ο ίδιος από μόνος του θα αποφασίσει. Αυτό δεν επηρεάζει τη θεσμική και πολιτική λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι ένα σύγχρονο κόμμα, που διαχρονικά με τις επιλογές και τη δημοκρατική λειτουργία του πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις», επισημαίνει ο κ.Στυλιανίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».
Όσον αφορά το σκάνδαλο με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι "καθημερινά έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκευωρία του ΠΑΣΟΚ:
α) Με νόμο μετέτρεψαν την κατηγορούμενη κ. Μαντέλη σε κατήγορο πολιτικών.
β) Δεν ερεύνησαν τον δρόμο του χρήματος, για να αποκαλυφθεί αν υπάρχει πολιτικό ή βρόμικο χρήμα.
γ) Υπερέβησαν θεσμικά την εξουσιοδότηση της εξεταστικής για νέα αποτίμηση των ακινήτων και λειτουργώντας κομματικά προκατέλαβαν το πόρισμα.
δ) Απέκρυψαν επικοινωνιακά την ύπαρξη πέντε εκθέσεων για την αξία των ανταλλαξίμων ακινήτων (τριών ελληνικών και δύο διεθνών) και το γεγονός ότι συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους.
ε) Με ευκολία αθώωσαν τους δικούς τους υπουργούς που δημιούργησαν το σκάνδαλο και με μεγαλύτερη ευκολία ενοχοποίησαν τους υπουργούς της ΝΔ, παραβιάζοντας βασικές αρχές του νομικού μας πολιτισμού, δηλαδή χωρίς καν αποχρώσες ενδείξεις.
Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε τόσο στην υπόθεση Βατοπεδίου όσο και στις άλλες υποθέσεις, για να κατακτήσει την εξουσία, να σπιλώσει και να καθηλώσει αντιπολιτευτικά τη ΝΔ, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα ή τις περίεργες αποφάσεις του και κυρίως για να σκεπάσει τη δική του ανεπάρκεια. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μετέβαλε το κοινοβούλιο από ελεγκτικό και νομοθετικό όργανο της Δημοκρατίας μας σε διαρκές δικαστήριο ρεβανσισμού και σκοπιμοτήτων, επιστρέφοντας τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω", υποστηρίζει ο πρώην υπουργός.
Επίσης, για το θέμα της Ντόρας Μπακογιάννη, αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς, υποστηρίζει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών "διάλεξε το δικό της δρόμο" και προσθέτει πως όλους τους πολιτικούς τους κρίνει ο λαός. Προσθέτει πως ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διάλεξε την "στρατηγική της ελπίδας", όπως την ονομάζει, χωρίς προσωπικές στρατηγικές και χωρίς πάθη, χωρίς ενοχικά σύνδρομα του παρελθόντος και ιδεοληψίες".

Διάβασε όλη την συνέντευξη Στυλιανίδη με κλικ εδώ.