Έστω και με ένα 24ωρο καθυστέρηση, η αλβανική κυβέρνηση, διά του πρωθυπουργού της Σαλί Μπερίσα, ανταποκρίθηκε στο έμμεσο αίτημα της Αθήνας και καταδίκασε επίσημα τη δολοφονία του έλληνα ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα.
"Η σκόπιμη δολοφονία ενός ανθρώπου, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα απαίσιο και καταδικαστέο έγκλημα. Τα αίτια, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα όσα κυκλοφορούν, είναι ακόμα πιο απαίσια. Η κυβέρνηση ζήτησε και ζητά από τα όργανα δημόσιας τάξης να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον κυριότερο δράστη αυτού του εγκλήματος", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Αλβανού πρωθυπουργού.
Ο Σαλί Μπερίσα επισήμανε ότι εφόσον επιβεβαιώθεί ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν εθνικιστικά και ρατσιστικά θα πρόκειται για πράξη ακραίου και τυφλού φανατισμού.
"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Αλβανός που να μην γνωρίζει ότι η κοινότητα που ζει σ΄ αυτή την πόλη είναι δίγλωσση και αυτό όχι σήμερα, αλλά και από 100 και 200 χρόνια πριν. Να απαντήσει κανείς στη γλώσσα που επιθυμεί, να απαντήσει και να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πολύ βαρύ. Αυτά όμως θα τα διερευνήσει και θα τα διαλευκάνει η δικαιοσύνη. Τα όργανα δημόσιας τάξης θα πρέπει να φέρουν ενώπιον του νόμου το δράστη", καταλήγει στην ανακοινωσή του ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Διάβασε ακόμη:

Ποιοι είναι, για τους Χειμαριώτες, οι λόγοι της δολοφονίας Γκούμα
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η δολοφονία Γκούμα στη Χιμάρα
Στο αστυνομικό δελτίο η είδηση από τη Χιμάρα
Ο εθνικισμός δολοφονεί στην Αλβανία - Ανακοινώσεις για το θέμα
Σκότωσαν Έλληνα ομογενή στη Χιμάρα επειδή... μιλούσε ελληνικά