Για σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στην Αγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης 2010».

* Στις εργασίες της 1ης Παγκόσμιας Συνόδου Νέων Βιομηχανιών για το 2010, που πραγματοποιείται στις πόλεις Changchun και Jincheng της Κίνας θα συμμετάσχει από σήμερα έως τις 3 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

* Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα καλλιτεχνικά σχολεία, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένου στους τομείς: θεάτρου, κινηματογράφου, κλασικού και σύγχρονου χορού για το σχολικό έτος 2010-2011.

* Λήγει σήμερα η προσωρινή παράταση λειτουργίας που είχε παραχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στον Ελληνικό Νηογνώμονα διάρκειας 17 μηνών. Από αύριο 1η Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Νηογνώμονας δεν θα μπορεί να επιθεωρεί ή να δίνει πιστοποιητικά για πλοία με κοινοτική σημαία, αφού δεν μπόρεσε να εναρμονιστεί με τους κανόνες λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Νηογνωμόνων.

* Λήγουν σήμερα 31 Αυγούστου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ) προς τα μέλη του.

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη της ΠΑΣΠ ΑΕΙ

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την υφυπουργό, Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο και τα μέλη της Αντικαπνιστικής Επιτροπής.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΕΥΑΘ Α.Ε., συνέντευξη Τύπου για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται και για τα σχέδια της επιχείρησης.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συνέντευξη Τύπου της υπουργού, Αννας Διαμαντοπούλου, σχετικά με το νομοσχέδιο για την «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις».

* Στις 11:30 π.μ. στους κήπους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου της Διεύθυνσης Μεταφορών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Παλαιστή, για την παρουσίαση του οκταημέρου ασφαλείας. Οι εκδηλώσεις του οκταημέρου που ξεκινούν αύριο 1η Σεπτεμβρίου στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, διοργανώνονται από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Τρίτη, το Mediterranean Cosmos, τον γερμανικό οργανισμό DEKRA και το Ράδιο Θεσσαλονίκη.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης η 15η τακτική συνεδρίαση με 11 θέματα στην ημερησία διάταξη.

* Στη 1 μ.μ., έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για το αίτημα-πρόσκληση του ΣΔΟΕ να χορηγήσει στοιχεία και πληροφορίες για τα έτη 2007-2009. Επιπλέον, το Συμβούλιο του ΔΣΘ θα αποφασίσει για εξώδικες και δικαστικές ενέργειες κατά των υπαιτίων της υποβολής καταγγελίας σε βάρος του Συλλόγου που προκάλεσε το μειωτικό για το κύρος του έλεγχο του ΣΔΟΕ και τη δυσφημιστική δημοσιότητα που επακολούθησε.

* Στη 1 μμ, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σάκης Τζακόπουλος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, στο μεζεδοπωλείο «Αγορά»( Καποδιστρίου 5) για μια πρώτη γνωριμία και συζήτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν την πόλη.

* Στις 8 μ.μ. στα γραφεία της νέας βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), (Μοσκώφ & Φράγκων 1, 7ος όροφος) συνάντηση του προέδρου του ΔΣΘ, Μανώλη Λαμτζίδη, με εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών της περιοχής Ακάνθου-Σταγείρων Χαλκιδικής για ζητήματα που αφορούν την οικολογική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

* Στις 9 μ.μ η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ αντιμετωπίζει την Τουρκία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Μουντομπάσκετ.