Τα 35 χρόνια δημιουργικής δράσης του, γιορτάζει το «Θεσσαλικό Θέατρο»-Δη.Πε.Θε. Λάρισας. Γι αυτο και περιοδεύει ανά την Ελλάδα με τη σατιρική επιθεώρηση «Οι αγαπητικοί τη Βοσκοπούλας». Μια απολαυστική σάτιρα, το «τραγελαφικόν ειδύλιον μετ’ ασμάτων και χορευτικών εκδηλώσεων» όπως το χαρακτηρίζουν οι συντελεστές του, κάνει στάση αύριο 17 και μεθαύριο 18 Αυγούστου 2010, στο θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης.
Η Βοσκοπούλα ή Βούλα ή Βουλή και οι 300 αγαπητικοί της ή βουλευτές που την πολιορκούν είναι ο κεντρικός άξονας της παράστασης. Η εγκαταλελειμμένη από τον άνδρα της γυναίκα γίνεται το αντικείμενο του πόθου για τους 300 τσελιγκάδες. Ωστόσο εκείνη, ως άλλη Πηνελόπη αναμένει τον εξαφανισμένο της αγαπημένο και τους υπόσχεται ότι θα τους δοθεί μόνο αν τελειώσει στον αργαλειό το υφαντό της.
Σε ορισμένα σκετς του έργου, οι υποψήφιοι εραστές ερωτοτροπούν με την πρωταγωνίστρια ώσπου να την κατακτήσουν και μετά εξαφανίζονται με απαράμιλλο στυλ. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας συμβαίνουν πολλά ευτράπελα που μεταφέρουν τους ήρωες από την αρχαία σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή των ρόλων τους μπλέκοντας τους μύθους της αρχαιότητας με τη σύγχρονη σουρεαλιστική πραγματικότητα.


Info
Τα κείμενα της παράστασης επιμελήθηκαν ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Θανάσης Παπαθανασίου, η Άννα Χατζησοφιά και ο Κώστας Τσιάνος ενώ τους ρόλους υποδύονται οι Φανή Γέμτου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Τζένη Διαγούπη, Μάνος Ιωάννου, Ελένη Καρακάση, Φωτεινή Ντεμίρη, Ελένη Ουζουνίδου, Πάνος Σταθακόπουλος, Γρηγόρης Σταμούλης, Γιάννης Στόλλας, Αλίκη Τσάκου, Γιώργος Ψυχογιός. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος και τη μουσική ο Διονύσης Τσακνής.

Πληροφορίες: Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη, 17-18 Αυγούστου, στις 9.15 μ.μ., 2310-256775