212.000 ευρώ
θα πληρώσουμε,
για εφέτος, τους συμβούλους
του πρωθυπουργού
Γ. Παπανδρέου
Τα πυρά της αντιπολίτευσης συνεχίζει να συγκεντρώνει η κυβέρνηση, με αφορμή τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφασης του πρωθυπουργού για έκτακτες προσλήψεις 20 νέων συμβούλων με σκοπό την ενίσχυση του πολιτικού του γραφείου. Χαρακτηρίζοντας «άμεση» την ανάγκη ενίσχυσης του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Παπανδρέου προέβη σε 20 έκτακτες προσλήψεις συμβούλων σχεδιασμού στρατηγικής, επικοινωνίας, οργάνωσης, διοίκησης κ.λπ., με το συνολικό κόστος της αμοιβής τους για φέτος να ανέρχεται στις 212.000 ευρώ και για καθένα από τα επόμενα χρόνια 642.000 ευρώ.
Στο θέμα επανήλθε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, ασκώντας οξεία κριτική στον πρωθυπουργό.
«Είναι σαφής η απογοήτευση του Πρωθυπουργού της χώρας από την κυβέρνησή του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε: «Πριν ακόμη συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής, την αλλάζει».
«Και μάλιστα», συνέχισε, «φαίνεται πως δεν έχει εμπιστοσύνη στο δυναμικό το οποίο διαθέτει και γι’ αυτό δημιουργεί και μια παρακυβέρνηση στο Μαξίμου με 20 συμβούλους. Ας ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο Πρωθυπουργός ότι αυτά τα πειράματα βλάπτουν την ήδη κακή κατάσταση της χώρας και δεν την ωφελούν», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Το θέμα εξάλλου έφερε στη Βουλή, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με τον ακριβή αριθμό των συμβούλων που απασχολούνται στο πρωθυπουργικό γραφείο, την επαγγελματική ιδιότητά τους, αλλά και τη δαπάνη της αμοιβής τους.
Σκληρή γλώσσα είχε χρησιμοποιήσει και η ΝΔ διά του εκπροσώπου της κ. Π. Παναγιωτόπουλου. «Τελικά "λεφτά υπάρχουν", όπως μας έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός. Όχι, βέβαια, για τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, αλλά για να προσλαμβάνει ο κ. Παπανδρέου στρατιές συμβούλων στο προσωπικό του γραφείο, φορτώνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο, από χρόνο σε χρόνο, με έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», είχε δηλώσει σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «Ο κάθε πολίτης μπορεί πλέον να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».

Γ. Πεταλωτής: Επιβεβλημένες οι προσλήψεις
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής χαρακτήρισε επιβεβλημένο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, το Γραφείο του Πρωθυπουργού να είναι άρτια στελεχωμένο, προκειμένου –όπως είπε - και να προσλαμβάνει την ελληνική και τη διεθνή πραγματικότητα και να βρίσκονται λύσεις με τον πιο οικονομικό τρόπο.
Επεσήμανε ακόμη ότι γίνεται με πλήρη διαφάνεια, ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί ο αριθμός και οι ειδικότητες αυτών των συμβούλων και πως όλες οι αποφάσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
Υπενθύμισε τέλος ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γίνει ήδη περικοπές δαπανών και ότι η κυβέρνηση είναι μακριά από τη λογική των «ημέτερων».