Τους υποψηφίους σε δυο περιφέρειες και 19 δήμους ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ υποστηρίζει ότι "οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο".
Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι "δίνει πρώτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας" γι αυτό και στηρίζει "στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών".
Έτσι, η ΝΔ στηρίζει για την περιφέρεια Θεσσαλίας τον Κώστα Αγοραστό, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πρώην Βουλευτής Λαρίσης και για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Σπύρο Σπύρου, γιατρό, πρώην Βουλευτή Κερκύρας.
Για δημάρχους υποστηρίζει:
Στη Λάρισα τον Κώστα Τζανακούλη, στην Ελασσόνα τον Χρ. Καραγιάννη, στην Καρδίτσα τον Κ. Παπαλό, στο Μουζάκι τον Γ. Κωτσό, στο δήμο Τρικκαίων τον Μ. Ταμήλο, στην Καλαμπάκα τον Βύρωνα Μπουτίνα, στα Γιάννενα τον Ν. Γκόντα, στο δήμο Πωγωνίου τον Θεοφάνη Στεργίου, στην Άρτα τον Γ. Παπαβασιλείου, στο δήμο Ν. Σκουφά τον Ι. Κόκλα, στην Ηγουμενίτσα τον Βασ. Γιόγιακα, στο Σούλι τον Αθ. Παππά, στην Πρέβεζα τον Στέργιο Γιαννάκη, στην Πάργα τον Αντ. Νάστα, Στο Ζηρό τον Δημ. Γιολδάση, στην Κατερίνη τον Σάββα Χιονίδη, στην Κομοτηνή τον Δημ. Κοτσάκη, στην Ξάνθη τον Μιχ. Στυλιανίδη και στους Δελφούς τον Νικ. Φουσέκη.