Θα τα κάψω τα ρημάδια 
τα βιβλία (της εφορίας)...
Φορολογική... αμνηστία θυμίζει το νέο εύρημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να πείσει πάνω από 300.000 επαγγελματίες να μπουν σε μία νέα περαίωση παλαιών χρήσεων, για να συγκεντρώσει κανένα ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το βασικό κίνητρο, που δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τη μαζική συμμετοχή των υπόχρεων, είναι ότι όσοι θα πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους θα μπορούν να καταστρέψουν τα βιβλία για τις χρήσεις που περαιώνουν.
Κάτι ανάλογο εφαρμόζει για όσους φέρουν στην Ελλάδα καταθέσεις που διατηρούν στο εξωτερικό: Νομιμοποιεί τον επαναπατρισμό κεφαλαίων με προμήθεια 5% υπέρ του Δημοσίου.
Το blog antinews.gr, που αναδημοσιεύει το θέμα, κάνει μια... σοφή ερώτηση: Μόλις την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής στέλνοντας βίντεο με το ανάλογο μήνυμα. Πώς θα αισθάνονταν άραγε οι συνεπείς φορολογούμενοι εάν θα έβλεπαν ένα βίντεο με λογιστικά βιβλία στην πυρά και βασικό σύνθημα «Μπες στην περαίωση και κάψτα»;
Είναι και.. δική μας απορία.