Για άλλη μία φορά, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κων. Π. Γκιουλέκας, εμφανίστηκε έξω από τα στενά κομματικά πλαίσια. Κάλεσε "όλους τους συμπολίτες από όλους τους πολτικούς χώρους να συσστρατευτούν" στην προσπάθειά του, από το νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου, σήμερα (Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010) συνάντησε το δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
"Με ενδιαφέρει το καλό της πόλης", επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Γκιουλέκας, είτε κατά μόνας, στα πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους, είτε έχοντας στο πλευρό του το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Κι όσο για τα όσα ακούγονται, ότι υπάρχουν σύννεφα στη σχέση των παλιών πολιτικών φίλων και συνεργατών (σ.σ. ο Κ. Γκιουλέκας ήταν διευθυντής ειδήσεων στη Δημοτική Τηλεόραση TV100), την απάντηση έδωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Μας συνδέει μια φιλία χρόνων", είπε.
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δήλωσε την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο του Κώστα Γκιουλέκα κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η προεκλογική του εκστρατεία θα έχει θετικό αποτέλεσμα". Του ευχήθηκε, δε, "καλή δύναμη".
Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε ο κ. Γκιουλέκας για το θέμα του ψηφοδελτίου. Υποστήριξε ότι "με τον κ. Παπαγεωργόπουλο δεν μπήκαμε στην ονοματολογία", ακόμη κι όταν έσβησαν οι κάμερες και κατέβηκαν μικρόφωνα και μολύβια. Επισήμως δήλωσε πως "ξεκινάμε από μηδενική βάση" κι έτσι εξήγησε το ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να προσφέρουν. "Θα αξιολογηθούν όλοι για τις προθέσεις τους, αφού ακούσω τις προτάσεις τους", είπε χαρακτηριστικά.
Μια φράση του κ. Γκιουλέκα ήταν αυτή που άνοιξε το γαϊτανάκι των ερωτήσεων: "Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη και παραλείψεις έχουν γίνει", είπε σε κάποια στιγμή. Μήνυμα, πάντως, που είχε... τρεις παραλήπτες. Όχι μόνον εντός Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Αθήνα, αφού λάθη έγιναν και από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έχει αναφερθεί πολλάκις σε αυτά), αλλά λάθη γίνονται και από την νυν κυβέρνηση, με πλέον πρόσφατο τις εξαγγελίες Μπατζελή για τα έργα της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες δεν είχε κληθεί κανένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -ούτε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ούτε οι δήμαρχοι των Αμπελοκήπων και της Σταυρούπολης- παρά το ότι η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφέρθηκε σε έργα που πραγματοποιούνται από τους δήμους, ή αφορούν άμεσα αυτούς, όπως η μεταφορά της ΔΕΘ.
Ο κ. Γκιουλέκας είχε, σήμερα, την ευκαιρία, να δει και το νέο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο νέο Δημαρχείο. "Επιτέλους, έχουμε ένα γραφείο αντάξιο της ιστορίας της πόλης, όπου μπορούν να έρχονται αρχηγοί κρατών και να αισθάνονται ότι μπαίνουν σε ένα άψογο δημαρχείο, λειτουργικό για τον πολίτη", σχολίασε κατά την ξενάγηση του κ. Γκιουλέκα, ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Το θέμα ήταν από αυτά που έθιξαν, με τις ερωτήσεις τους, οι δημοσιογράφοι, αμέσως μετά τη συνάντηση. Επεσήμαναν στον κ. Παπαγεωργόπουλο ότι η διοίκησή του κατηγορείται πως επέλεξε, με βεβιασμένο τρόπο, μεταφορική εταιρία, για να ολοκληρώσει τη μετακόμιση στο νέο κτίριο, από το Καραβάν Σεράι. "Έγινε διαγωνισμός κι εκδήλωσαν ενδιαφέρον τέσσερις εταιρίες. Η επικρατέστερη ανέλαβε το έργο", ξεκαθάρισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και τόνισε:
"Μπήκαμε στο νέο Δημαρχείο με καθυστέρηση ενός χρόνου και γι αυτό φταίει η σημερινή κυβέρνηση. Έναν χρόνο τώρα στερούσε από τους Θεσσαλονικείς και τη Θεσσαλονίκη ένα σύγχρονο και λειτουργικό δημαρχείο".