Όλα τα γραφεία στη νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος με αφορμή την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του γραφείου του στο νέο κτίριο. Ευχήθηκε στους υπαλλήλους μια νέα, πιο δημιουργική εργασία, και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που είναι ο πρώτος δήμαρχος Θεσσαλνίκης ο οποίος, πλέον, έχει εγκατασταθεί σε ιδιόκτητο γραφείο μετά το 1869.
«Αφήσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, στο Καραβάν Σαράι, όπου έζησα 12 εξαιρετικά χρόνια της ζωής μου, χρόνια δημιουργικά, χρόνια όπου σχεδιάσαμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήσαμε πάρα πολλά έργα, προσφέραμε ότι μπορούσαμε περισσότερο στον τομέα του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Πολιτικής, της ευταξίας της πόλης μας... Γυρίσαμε σελίδα χθες (Τετάρτη) και μεταφερθήκαμε στο πρώτο ιδιόκτητο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης από το 1869. Σήμερα έχω την χαρά και την τιμή της πρώτης ημέρα της καινούριας μου αυτής περιόδου, η οποία θα έχει ένα βάθος χρόνου της τάξεως των τεσσεράμισι μηνών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλο.
Το τέως στρατόπεδο Τσιρογιάννη, στο οποίο χτίστηκε το νέο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ήταν μια προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Δήμο. Το 1975, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός τότε, υπέγραψε την πρώτη απόφαση να δοθεί το στρατόπεδο Τσιρογιάννη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με μία και μόνη προϋπόθεση: Να κατασκευαστεί στο χώρο εκείνο Δημαρχείο για τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με εκείνη την πρωθυπουργική πράξη, αν δεν κατασκεύαζε στο συγκεκριμένο αυτό χώρο Δημαρχείο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, δε μπορούσε να κατασκευάσει κάτι άλλο.
«Από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα παραδώσω το Δημαρχιακό Μέγαρο στον επόμενο Δήμαρχο, που όποιος και αν είναι, του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία για το καλό της Θεσσαλονίκης, γιατί το έργο του Δημάρχου δεν είναι τίποτε άλλο παρά να προσπαθεί 365 ημέρες το χρόνο, για το καλό της ιστορικής αυτής πόλης», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.