Τον αγαπάει, αλλά στα πόδια του
δεν τον θέλει
«Όχι απλώς συμπαθώ τον Ραγκούση αλλά τον αγαπώ. Βεβαίως με κανέναν τρόπο δεν υπάρχει η δυνατότητα να μου μπει καπέλο». Αυτό υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στη Real News, δίνοντας απάντηση στη φημολογία περί δημιουργίας θέσης υπερυπουργού - συντονιστή του ευρύτερου κυβερνητικού έργου, με επικρατέστερο υποψήφιο για τη θέση τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση.
«Ο πρωθυπουργός θα κρίνει», δηλώνει εξάλλου για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο οποίος -όπως σημειώνει- όταν κάνει ανασυγκρότηση της κυβέρνησής του λαμβάνει υπόψιν τις επιδόσεις των ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ισχυρό πάγκο.
Στη συνέντευξή του στη Realnews, ο κ Πάγκαλος δέχεται ότι υπάρχει αργοπορία στον τομέα της ανάπτυξης, ότι υπάρχουν επενδυτικά σχέδια που κολλούν σε διάφορα υπουργεία, και όπως σημειώνει, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Για το μνημόνιο, αναφέρει ότι αποτελεί μια πραγματικότητα, αλλά όπως υπογραμμίζει, ο ρόλος της κυβέρνησης πέραν της τήρησής του είναι «να προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι απαραίτητες και υποχρεωτικές εδώ και πολύ καιρό».
Οσο για τη λέξη "φούφουτοι", που χρησιμοποίησε για τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι αφορούσε τη δική μας συμπεριφορά, δηλαδή να μην τους δώσουμε έναν ρόλο που οι ίδιοι δεν διεκδικούν, κάνοντας λόγο για «πολύ λεπτό ζήτημα».
Εξάλλου, ο αντριπρόεδρος της κυβέρνησης αποκλείει το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. «Δεν γίνεται. Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, υπάρχει μόνον η λαϊκη αποδοκιμασία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον για το ενδεχόμενο σύμπηξης αντικυβερνητικού μετώπου για τις περιφερειακές εκλογές από τη ΝΔ και τμήμα της αριστεράς, ο κ. Πάγκαλος απάντησε ότι «αν η ΝΔ θέλει να παίξει ρόλο διαλυτικού παράγοντα έχει δικαίωμα να το πράξει». «Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να αυτοκτονήσουν», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «αλητεία» την περίπτωση αντικυβερνητικού μετώπου από τη ΝΔ και την Αριστερά. Μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι διοικεί το κόμμα του σαν το πολιτικό προσωπικό της Πολιτικής Άνοιξης, ενώ για την κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι αποπειράται να κάνει ένα κεντροδεξιό κόμμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκτιμώντα ότι με την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς αφήνεται ένας χώρος στο κέντρο.
Για τη Δημοκρατική Αριστερά, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι εκφράζει τον μισό Συνασπισμό και ότι «θα υπάρξει», ενώ χαρακτηρίζει ελαφρύ πολιτικό τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος, για την υποψηφιότητα της συζύγου του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτίμησή του είναι ότι «μέχρι σήμερα μάλλον κακό της κάνω», εννοώντας την κυβερνητική του ιδιότητα, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν αναμιγνύεται με κανένα τρόπο.