Με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθάρισε. Με τις υπόλοιπες;
Σε γενικό τεστ θέλει να μετατρέψει τις εκλογές του Νοεμβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Όπως υποστηρίζει η Καθημερινή, σε ρεπορτάζ της Έλλης Τριανταφύλλου, "Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σαρωτική εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς θα θέσει επί της ουσίας στην κρίση του λαού τις μέχρι σήμερα επιλογές του σε πρόσωπα και πολιτικές και θα διεκδικήσει την επανεκκίνηση του κόμματός του από καλύτερη θέση σε σχέση με εκείνη που βρέθηκε η Ν.Δ. τον περασμένο Οκτώβριο. Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η συγκυρία μπορεί να ευνοήσει τους στόχους του και να επιβεβαιώσει την ορθότητα της στρατηγικής του επιλογής να μετατρέψει τη μάχη σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου".
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προσπάθειες να μη χαθούν δήμοι από "αντάρτες" της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως, για παράδειγμα, ο Πειραιάς, με την κάθοδο Μαντούβαλου. Την επιλογή Κ.Π.Γκιουλέκα, το ρεπορτάζ τη χαρακτηρίζει "προσωπική" του Αντώνη Σαμαρά, ενώ για την επιλογή Νικήτα Κακλαμάνη στην Αθήνα, υποστηρίζει πως ο δήμαρχος Αθηναίων γλίτωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από τον κόπο της επιλογής αλλά και από το να χρεωθεί ενδεχόμενη ήττα, αφού είναι αναφανδόν με την πρώην υπουργό Εξωτερικών.
Ειδικά για τις περιφέρειες -και πέρα από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την οποία η επιλογή έχει γίνει στο πρόσωπο του Παν. Ψωμιάδη- η Καθημερινή υποστηρίζει ότι "κενό, παραμένει μέχρι στιγμής και το «κομμάτι» του παζλ που αφορά την κρίσιμη περιφέρεια Αττικής" με τα ονόματα των Κ. Χατζηδάκη, Π. Καμένου και της κ. Φωτεινής Πιπιλή να παίζουν χωρίς επιβεβαίωση, αλλά και χωρίς διάψευση, για την "κρίσιμη", όπως τη χαρακτηρίζει, Πελοπόννησο αναφέρει πως "οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, πιστεύουν ότι είτε υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Τατούλη είτε όχι, το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τη Ν.Δ.".
Για τις άλλες περιφέρειες αναφέρει πως "στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί σε τουλάχιστον έξι με εφτά περιφέρειες, και συγκεκριμένα, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στα Ιόνια Νησιά, όπου προβλέπουν ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι καθοριστική η ψήφος των κομμάτων της Aριστεράς και κυρίως του ΚΚΕ που έχει υψηλές επιδόσεις σε αυτές τις περιφέρειες, όπως και στην Αττική. Στις δυνάμει διεκδικούμενες περιφέρειες εντάσσουν, εξάλλου, την Ηπειρο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και τη Στερεά Ελλάδα, όπου προσφάτως ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Αθ. Χειμάρα".
Τέλος το δημοσίευμα μιλά και για προσέγγιση με την Αριστερά, χάρη στην κοινή στάση απέναντι στο Μνημόνιο.