Στο... money money έφυγε ο κ. Λ. Παπαδήμος
και δε δέχτηκε να κάνει δηλώσεις,
αποχωρώντας από το Μαξίμου
Τέτοια μυστικότητα δεν τηρήθηκε ούτε σε κατ' ιδίαν συναντήσεις και τηλεφωνήματα των Ρίγκαν - Μπρέζνιεφ, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν (καλεσμένα από την τότε ηγεσία της χώρας) στο Αφγανιστάν! Αντίθετα, περί τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο, τηρείται σιγή ιχθύος...
Το ρεπορτάζ λέει ότι πρόκειται για έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου, με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όσον αφορά, όμως, το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών, δεν έγινε γνωστό το παραμικρό. Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παπαδήμος δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2009, ο κ. Παπανδρέου είχε προτείνει στον κ. Παπαδήμο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής, πρόταση που τότε δεν είχε αποδεχθεί.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Απάντησε ότι ο κ. Παπαδήμος είχε μια σημαντικότατη θέση στην Ε.Κ.Τ. και ότι οι εμπειρίες και οι γνώσεις του είναι γνωστές. Ξαναρωτήθηκε, αν υπάρχει θέση στην κυβέρνηση για τον Λουκά Παπαδήμο. Ανταπάντησε ότι «η κυβέρνηση υπάρχει και λειτουργεί», και πως «συζητήσεις και γνώμες είναι πάντα χρήσιμες».