Ζευγάρι αλλοδαπών, που είχε ρημάξει μονοκατοικίες Ελλήνων, σε χωριά των Σερρών, συνελήφθη από την αστυνομία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τους καταδιώξουν για να τους συλλάβουν, πριν προλάβουν να απομακρυνθούν με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η γυναίκα του ζευγαριού.
Οι δράστες εντοπίστηκαν, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τα ξημερώματα της Τετάρτης (04-08-2010), στο Λευκώνα Σερρών. Ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα ηλικίας 28 και 32 ετών αντίστοιχα κι ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται.
Οι αστυνομικοί είδαν τον 28χρονο με το συνεργό του, να βγαίνουν από την αυλή του σπιτιού 56χρονης, το οποίο είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους ελέγξουν, προέβαλαν αντίσταση και τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τους εντόπισαν να μπαίνουν σε αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε και οδηγούσε η 32χρονη. Αποτέλεσμα της καταδίωξης ήταν να συλληφθούν οι δύο προαναφερόμενοι δράστες.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, μέσα στο ίδιο βράδυ, στο Λευκώνα Σερρών, διέπραξαν άλλες τρεις διαρρήξεις σπιτιών, από τις οποίες έκλεψαν συνολικά χρηματικό ποσό 190€, αντρικό ρολόι αξίας 300€, ζευγάρι γυαλιά αξίας 150€, κάρτα αναλήψεως χρημάτων και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας μίας εκ των ιδιοκτητών. Στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κι εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ' εξακολούθηση και αντίσταση κατά της αρχής. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.