Την άποψη ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει οικονομικά προβλήματα, επαναδιατύπωσε και σήμερα, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος.
"Αντί η Κυβέρνηση να δώσει συγχαρητήρια στον Δ.Θ. που είναι συνεπής προς όλες τις υποχρεώσεις του και έδωσε 6,5 εκατομμύρια ευρώ για το «Σπίτι των Θεσσαλονικέων»- το Νέο μας Δημαρχείο- και έχει και 12,5 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο του, τον στοχοποιεί και πάλι, τρεισήμισι δε μόλις μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές διατάσσει και νέο έλεγχο!... Έλεγχο του ελέγχου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να διεξαχθεί ένας ακόμη οικονομικός έλεγχος στον Δήμο Θεσσαλονίκης τρεισήμισι μόλις μήνες πριν από τις Εκλογές.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος απέδωσε μικροπολιτικά κίνητρα στην κυβέρνηση, λέγοντας πως "η Κυβέρνηση κάτω από την γενική κατακραυγή , τα ψηφίσματα Φορέων της πόλης μας και τις ερωτήσεις Βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ένα μήνα μετά την άδικη και παράνομη και πρωτοφανή για ΟΤΑ δέσμευση των χρημάτων του Δ.Θ. στις Τράπεζες, υπέγραψε την προηγούμενη Παρασκευή (30/1/2010) την άρση, την κατάργηση αυτής της πρωτοφανούς δέσμευσης! Έτσι ο οικονομικά εύρωστος δήμος Θεσσαλονίκης, συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του. Για το καλό της πόλης μας. Για το καλό των Θεσσαλονικέων"!
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε ότι με την ενέργειά της αυτή η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τις εντυπώσεις από την "αξιοθαύμαστη πορεία του δεύτερου Δήμου της χώρας μας", και χαρακτήρισε "ένα ακόμη λάθος" τη διοικητική έρευνα. Κι εξήγησε:
"Αγνοώντας (σ.σ. η κυβέρνηση) ότι εδώ και 2,5 ολόκληρα χρόνια με πρωτοβουλία της Διοίκησης – διενεργούνται στον Δήμο μας έλεγχοι και από την Ελληνική Δικαιοσύνη, και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και από την Θ΄ ΔΟΥ κ.λ.π., η Κυβέρνηση στοχοποίησε για άλλη μία φορά τον Δ.Θ. και διέταξε και άλλο έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά! Θέλουν φαίνεται να μάθουν πως τα καταφέρνει τόσο καλά ο Δ.Θ.! Πως έχουμε οικονομίες ύψους 12,5 εκ. ευρώ! Τους περιμένουμε, να τους το εξηγήσουμε! Καλώς να ορίσουν", τόνισε!
Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ευθέως ότι, ακόμη κι αν ο έλεγχος δεν αποδώσει, θα υπάρξει και νέο χτύπημα, πριν εξαχθούν αποτελέσματα:
"Τους περιμένουμε, αναμένοντας συγχρόνως ένα καινούργιο χτύπημα τις επόμενες εβδομάδες. Ο σχεδιασμός για άλωση του δήμου Θεσσαλονίκης, από τα γνωστά κέντρα προχωρά. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, καθώς βαδίζουμε προς τις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Δεν πρόκειται όμως και να πετύχουν τον στόχο τους. Γιατί ο Λαός τους έχει καταλάβει. Και στηρίζει και τον δήμο και την Διοίκησή του και τον Δήμαρχό του", κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση περνά πολύ δύσκολες ημέρες. Η Κυβέρνηση μείωσε από 1/1/2010 την Τακτική Επιχορήγηση προς τους Δήμους κατά 40%, μείωσε το Επενδυτικό πρόγραμμα ΣΑΤΑ κατά 43%, μείωσε το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τους Δήμους κατά 50% και κατήργησε το Επενδυτικό πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Κάτω από αυτήν την σκληρή πραγματικότητα, οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Πολλοί Δήμοι, δεν έχουν κυριολεκτικά να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους. Ο Δήμος Πειραιώς για παράδειγμα, κήρυξε στάση πληρωμών. Όπως και ο Δήμος Ζακύνθου, αλλά και άλλοι πολλοί Δήμοι της πατρίδας μας. Μέσα σε αυτό το μουντό σκηνικό υπάρχουν και κάποιες χρυσές εξαιρέσεις. Μια από αυτές είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης»!
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο δήμος Θεσσαλονίκης:
-Έχει σε όλα τα Διαμερίσματα του, δεκάδες έργα σε εξέλιξη.
-Προσφέρει καθημερινά πολιτισμό και υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής πολύ υψηλού επιπέδου στους συνδημότες μας.
-Δε χρωστά ούτε ένα ευρώ στην Εφορία, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στο ΙΚΑ.
-Δεν καθυστερεί ούτε μία ημέρα την καταβολή των μισθών στους 4.500 υπαλλήλους του.
-Είναι Δήμος νοικοκυρεμένος ο οποίος έχει σήμερα στο Ταμείο του 12,5 εκατομμύρια ευρώ.
"Αν γινόταν κάτι τέτοιο στην Αττική θα το έδειχνα κάθε μέρα οι τηλεοράσεις… Στην Θεσσαλονίκη αποκρύβεται, γιατί ο σχεδιασμός άλλα προβλέπει", υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος…