Εκτός ημερήσιας διάταξης έμεινε, για άλλη μία φορά το θέμα του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στην Ημερησία Διάταξη της 29ης Ιουλίου 2010 του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων δεν υπήρχε θέμα για την εγκατάσταση. Κι όμως, πριν μερικές ημέρες, στις 23 Ιουλίου 2010, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, ζητούσε ή να ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση και να επιτραπεί η ανέγερση του ανδριάντα, ή να ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη του ΚΣΝΜ το θέμα, ώστε ο δήμος Θεσσαλονίκης να κληθεί για να αναλύσει τα επιχειρήματά του.
Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ανέλυε το χρονικό της υπόθεσης και ανέφερε:
«Επειδή δεν πρέπει να εξευτελίζεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην χώρα που την δημιούργησε, επειδή δεν πρέπει να εξευτελίζονται οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο ήδη ΟΜΟΦΩΝΩΣ έχει συμφωνήσει για τον χώρο τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Επειδή δεν πρέπει να εξευτελισθεί το σημερινό Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αλλάζοντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ιδίου Συμβουλίου μόλις πριν ένα χρόνο, επειδή δεν πρέπει να εξευτελίζεται ένας πολιτικός άνδρας του διαμετρήματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παρακαλώ όπως δώσετε άμεσα λύση στο θέμα και χορηγήσετε στο Δήμο Θεσσαλονίκης την άδεια να τοποθετήσει τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον επιλεγέντα και εγκριθέντα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων χώρο, ανακαλώντας την αναπομπή του θέματος στο Κ.Σ.Ν.Μ.. Άλλως συμπεριλάβετε στο αμέσως επόμενο Συμβούλιο του Κ.Σ.Ν.Μ. το συγκεκριμένο θέμα ώστε επιτέλους να μπορέσει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης να εκθέσει τις απόψεις του».
Την επιστολή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο κ. Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στα ΜΜΕ.