Ψευδές και παραπλανητικό, χαρακτήρισε το επιχείρημα ότι το ύψος των δανείων του δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, ο δήμαρχοςε Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής, πρώτης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις του νέου δημαρχιακού μεγάρου.
«Είναι ψευδές, καθώς οι οφειλές του Δ.Θ. σε δάνεια φτάνουν τα 43 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 12% ενός ετήσιου προϋπολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Το δε τοκοχρεολύσιο φτάνει τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», εξήγησε.
Αναφερόμενος στο όριο δανεισμών που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για τους δήμους της χώρας, (ο νόμος «Καλλικράτης» ορίζει ότι ένα δήμος μπορεί να δανείζεται μέχρι το 20% των τακτικών εσόδων του) σημείωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης για να φτάσει το όριο αυτό θα έπρεπε να δανειστεί πέντε φορές παραπάνω σε σχέση με σήμερα. «Σε μια συγκυρία που άλλοι δήμοι λαμβάνουν δάνεια για να πληρώσουν μισθούς, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναλογικά με τους υπόλοιπους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης έχει συνάψει τα λιγότερα δάνεια και είναι σήμερα οικονομικά εύρωστος», πρόσθεσε.

Μπαρμπουνάκης: «Ο δήμος χρωστά 105 εκ. ευρώ»
Λίγα λεπτά αργότερα, το επιχείρημα οικονομικής ευρωστίας του δήμου Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να γκρεμίσει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης που έχει δηλώσει ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με… θέα το Λευκό Πύργο χαρακτήρισε «υπερχρεωμένο» το δήμο Θεσσαλονίκης και επισήμανε ότι τα χρέη του δήμου δεν είναι μόνο προς τις Τράπεζες (43.276.679,68 ευρώ δάνεια και 6.750.024, 17 ευρώ τοκοχρεολύσια ετησίως).
Υποστήριξε πως είναι τα 33.000.000 ευρώ από την υπεξαίρεση, που ερευνά η δικαιοσύνη, 16.000.000 ευρώ που έχει γραφεί σε τοπική εφημερίδα ότι χρωστάει στην Εφορία και 6.500.000 ευρώ που δεν έδωσε σε προμηθευτές για να εξοφλήσει την κοινοπραξία που κατασκεύασε το νέο δημαρχείο, ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών.
«Το σύνολο αυτών των ποσών ξεπερνά τα 105.000.000 ευρώ», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ.