Όποτε μας το έλεγε κάποια γυναίκα, αμέσως αμφισβητούσαμε τη δική μας ικανότητα και το... μέγεθος. Κι έρχονται, τώρα, οι επιστήμονες, να αποδείξουν ότι οι γυναίκες έρχονται σε οργασμό... όποτε το θελήσουν, μόνον με τη σκέψη! Γιατί τελικά, το κέντρο της γυναικείας σεξουαλικότητας είναι στο μυαλό (;) της...
Οι επιστήμονες καιρό τώρα μελετούσαν το ζήτημα. Μάλιστα, γνωστές για τη σεξουαλικότητά τους γυναίκες(όπως η η Lady Gaga, που δήλωσε σε συνέντευξή της ότι νιώθει και αυτή την απόλυτη ηδονή όποτε το θελήσει αρκεί να κάνει κάποιες βρώμικες σκέψεις) επέμεναν πως ολοκλήρωναν με τον καλύτερο τρόπο μόνον με τη σκέψη και χωρίς να έχουν ανάγκη από σωματική επαφή!
Οι επιστήμονες μελέτησαν μαγνητικά εγκεφαλογραφήματα και παρατήρησαν ότι τα κέντρα ικανοποίησης του γυναικείου εγκεφάλου που σχετίζονται με τον οργασμό εμφανίζουν την ίδια εικόνα τόσο όταν μια γυναίκα ολοκληρώνει εγκεφαλικά όσο και με το παραδοσιακό τρόπο. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, δεν γίνεται το ίδιο όταν η γυναίκα προσποιείται οργασμό.
Σύμφωνα με τον Δρ Barry Komisaruk, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι γυναίκες στον εγκεφαλικό οργασμό λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Μερικές χρησιμοποιούν ασκήσεις αναπνοής και τη φαντασία τους ενώ άλλες κάνουν πυελικές ασκήσεις για να ενισχύσουν τον οργασμό.
Επιπλέον, οι φαντασιώσεις είναι μοναδικές και διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Για παράδειγμα λέει ο Komisaruk, άλλες φτιάχνουν ολόκληρα ερωτικά σενάρια ενώ άλλες σκέφτονται πιο ρομαντικά πράγματα όπως να τους ψιθυρίζει ο σύντροφός τους στο αυτί.
Σύμφωνα με τον Δρ Alan Riley, το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν να ολοκληρώσουν μόνες τους μόνο με τη σκέψη τους μας δείχνει ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πιο περίπλοκη καθώς παίζει σημαντικό ρόλο ο συναισθηματικός παράγοντας.
Μάλιστα ο εγκεφαλικός οργασμός δίνει ελπίδες στις γυναίκες άνω των 40 που ισχυρίζονται ότι δυσκολεύονται και αποφεύγουν να έρθουν σε σωματική επαφή.
Τέλος, ενώ ο ανδρικός εγκέφαλος την ώρα του σεξ επικεντρώνεται στη σωματική διέγερση, ο γυναικείος "ξυπνά" όταν η γυναίκα χαλαρώσει αρκετά και διώξει κάθε αγχωτική σκέψη νιώθοντας ασφάλεια.