Συναντήθηκαν σήμερα κατεπειγόντως ΔΟΕ και υπουργός
Την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών (7.800 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) για την κάλυψη κενών θέσεων υποσχέθηκε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. Οι υποσχέσεις δόθηκαν κατά τη συνάντηση μεταξύ της υπουργού και του δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).
Η τοποθέτηση των αναπληρωτών θα προχωρήσει, καθώς έχουν ήδη εξασφαλιστεί πιστώσεις σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.
Η υπουργός κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και ότι παραμένει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη (έως 25 ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια, έως 30 ανά τμήμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της ΔΟΕ για κατεπείγουσα συνάντηση, προκειμένου να εξεταστούν από κοινού τα προβλήματα (κενά και ελλείψεις) εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Αφορμή η παραδοχή της κ. Διαμαντοπούλου ότι εφέτος θα είναι ίσως η δυσκολότερη σχολική χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά. «Εχουμε», όπως είπε, «το μισό αριθμό διορισμών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων. Και τώρα, με τους αναπληρωτές, το υπουργείο προσπαθεί να κάνει... διορθωτική κίνηση.
Η υπουργός δέχθηκε εντονη κριτική για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού από τη ΝΔ. «Πολύ έγκαιρα επισημάναμε την αντιφατική και επιζήμια πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προκάλεσε κύμα φυγής 11.500 εκπαιδευτικών προς την οδό της συνταξιοδότησης», δήλωσε, μεταξύ άλλων η αρμόδια τομεάρχης Ελ. Βόζεμπεργκ.