Η επίθεση στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ
άλλαξε τα σχέδια για... αλλαγές
Τα πάνω - κάτω έχουν έρθει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όταν, πριν την έκρηξη στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, κάποιοι είχαν την ευστροφία να πουν, σε δυο έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.: «Oι τρομοκράτες έχουν πλέον εξαφανιστεί μετά την εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα”. Δεν υπάρχει λόγος να μείνετε άλλο εδώ»!
Αυτό εκτίμησαν κάποιοι φωστήρες του υπουργείου (το θέμα αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, σήμερα) για τους Γεώργιο Γκρίζη και Πάρη Χηνόπουλο, υπευθύνους των γραφείων Ερευνών και Πληροφοριών του Τμήματος Εσωτερικής Τρομοκρατίας. Λόγοι της εσπευσμένης μετάθεσης των δύο αξιωματικών, φέρεται πως ήταν- όπως τους ειπώθηκε- αφενός το ότι «δεν έχουν… χημεία με άλλον τμηματάρχη της Υπηρεσίας» (σ.σ. λες και θα τον... παντρεύονταν), αφετέρου το ότιδεν έχουν λόγο παρουσίας «μετά την εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα” και την εξαφάνιση των άλλων οργανώσεων»!
Μετά, βέβαια, ήρθε η επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το παγιδευμένο δέμα και η δολοφονία Γκιόλια από τη Σέχτα και, ίσως, κάποιοι να αναθεώρησαν.
Ο 46χρονος Γ. Γκρίζης είχε 11ετή παρουσία στην Αντιτρομοκρατική. Είχε χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις που σχετίζονται με την εξάρθρωση της 17Ν κατά την περίοδο του 2002, αλλά και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τα δύο τελευταία χρόνια δράσης της.
Ο 42χρονος Π. Χηνόπουλος είχε εξαετή παρουσία στην υπηρεσία. Είχε και αυτός καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της ανακάλυψης – τον περασμένο Σεπτέμβριο- του διαμερίσματος στην οδό 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι που, σύμ φωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και στην εξιχνίαση της κλοπής των ασπίδων των ΜΑΤ το 2005.
Τελικώς ύστερα από συνεννόηση με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Γκρίζης μετατέθηκε σε τμήμα ασφαλείας σε περιοχή της Αθήνας και ο κ. Χηνόπουλος σε αστυνομική διεύθυνση στην Κρήτη. Στη θέση τους τοποθετήθηκε αξιωματικός που ήταν φρούραρχος στο Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και ακόμη ένας αστυνομικός που υπηρετούσε νωρίτερα στη Δίωξη του Οικονομικού Εγκλήματος.
Εκτός από τις εμπνεύσεις των συμβούλων του υπουργείου, την Αντιτρομοκρατική έπληξε και η... εθελούσια έξοδος, λόγω αλλαγών του ασφαλιστικού. Έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από την Αντιτρομοκρατική ο υποδιοικητής της κ. Κ. Ζαχαρόπουλος και ακόμη ένας έμπειρος αξιωματικός, αρμόδιος για τη διεθνή τρομοκρατία και τις τυχόν διασυνδέσεις εγχώριων με ένοπλες οργανώσεις του εξωτερικού. Γίνεται μια προσπάθεια να μεταπεισθούν, χωρίς να είναι γνωστά τα αποτελέσματα.