Το γράφει σήμερα ο Ν.Ρ.(Νίκος Ρούμπος) στην Ελευθεροτυπία κι εγώ το αντιγράφω: Επιμένει ο Γιάννης Μπουτάρης στην πρόσκληση προς τους άλλους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης, εκτός του Κώστα Γκιουλέκα, να συνταχθούν με τη δική του υποψηφιότητα και θα τους στείλει και σχετικές επιστολές.
Ηδη η «Δημοκρατική Αριστερά» αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουτάρη και σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ως η καλύτερη μεταξύ αξιόλογων υποψηφιοτήτων για να ενώσει όλες τις δυνάμεις και να νικήσει.
«Αν κατεβάσει άλλον το ΠΑΣΟΚ, θα μαχαιρωθούμε, θα γίνει πιο δύσκολη η ζωή μας», είπε ο Γ. Μπουτάρης, ο οποίος ελπίζει στη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, αφού θεωρεί ότι η δική του υποψηφιότητα είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει στη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά τον Τάσο Τζήκα, που προέκυψε ως πρόταση της διαπαραταξιακής επιτροπής διαλόγου, είπε ότι είναι άνθρωπος με ικανότητες και φιλοδοξίες και κατά τη γνώμη του δεν θα κατέβει στις εκλογές αν δεν εξασφαλίσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Οσο για τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, που έχει συνταχθεί με την υποψηφιότητα Τζήκα, ο Γ. Μπουτάρης παρατήρησε ότι ο ίδιος του εκμυστηρεύτηκε ότι θα στηρίξει όποιον υποψήφιο δήμαρχο επιλέξει το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα ο Μπουτάρης είναι ανοιχτός σε ενδεχόμενη συνεργασία, και σε επίπεδο προσώπων, με την Ντόρα Μπακογιάννη και υποστηρικτές του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.