Έμεινε ανοικτή η πόρτα του Γιάννη...
«Νέα αντίληψη στον οικονομικό σχεδιασμό, διασφάλιση της διαφάνειας σε διαγωνισμούς, αναθέσεις και προμήθειες, ηλεκτρονική παρακολούθηση των οικονομικών συναλλαγών, εκπόνηση λογιστικά άρτιων και ρεαλιστικών προϋπολογισμών, δημιουργία ομάδας εσωτερικού ελέγχου και οικονομικό έλεγχο από ανεξάρτητες αρχές. Επίσης, αλλαγή του σημερινού δημαρχοκεντρικού μοντέλου, θεσμοποίηση τακτικής επικοινωνίας με τους πολίτες, υιοθέτηση των εργαλείων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, διαβούλευση και συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης».
Αυτά πρότεινε, σήμερα, Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ν. Ευθυμιάδης.
Για την «τρύπα» στα οικονομικά του δήμου από την υπεξαίρεση στην Ταμειακή Υπηρεσία, είπε ότι είναι σημαντικό πρόβλημα. Η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να «παριστάνει το θύμα» και θα έπρεπε να ζητήσει «συγγνώμη» από τους πολίτες.
Χαρακτήρισε «απογοητευτικό» το αποτέλεσμα στη διαπαραταξιακή επιτροπή διαλόγου, που προτείνει την υποψηφιότητα του Τάσου Τζήκα, ενώ για τον ίδιο είπε ότι είναι αξιόλογος άνθρωπος.
Σχετικά με την έκκληση του υποψηφίου δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, να συμπαραταχθούν οι άλλοι υποψήφιοι, εκτός του Κώστα Γκιουλέκα, με την παράταξή του, τόνισε ότι είναι φίλοι με τον Μπουτάρη, αλλά ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις. «Αν προκύψει σχήμα συνεργασίας θα το σκεφθώ», δήλωσε και σημείωσε πως τον ενδιαφέρει η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ ως προς την υποψηφιότητα που θα στηρίξει, διότι θα είναι σημαντική για τις εξελίξεις.