Δυο πράγματα έχουν πάρει φωτιά, στο πολιτικό γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα: Τα μολύβια και τα τηλέφωνα. Τα πρώτα επειδή ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει βάλει τους συνεργάτες του να σχεδιάζουν το μέλλον της πόλης. Τα δεύτερα επειδή αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κ. Γκιουλέκα.
Στο επιτελείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχουν ενταχθεί, εδώ και περίπου 15 ημέρες, τεχνοκράτες, με ειδικότητα σε έργα τα οποία έχουν ανάγκη αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη. Εργάζονται πυρετωδώς για να προετοιμάσουν το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου, για τη Θεσσαλονίκη.
Σκοπός τους δεν είναι μόνον να ετοιμάσουν τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηρίζεται το πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου, το οποίο θα κληθούν να επικυρώσουν, με την ψήφο τους, οι δημότης της Θεσσαλονίκης. Κύριος στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα στο οποίο η κάθε εξαγγελία να κοστολογείται μέχρι τελευταίου… σεντ και να δικαιολογείται, καθώς επίσης και να δίνονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να προχωρήσει το έργο.
«Οι Θεσσαλονικείς έχουν… χορτάσει από λόγια κι από καλές προθέσεις. Έχουν ακούσει διάφορες εξαγγελίες, για τα βασικά τους προβλήματα. Για να κερδίσεις την ψήφο τους πρέπει, πρώτα από όλα, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, μιλώντας τους απλά και ειλικρινά», σχολιάζουν οι συνεργάτες του κ. Γκιουλέκα.

Να τονωθεί η αγορά
Από τους βασικούς στόχους του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Π. Γκιουλέκα, είναι να τονωθεί η αγορά του κέντρου της πόλης, αλλά ταυτόχρονα να αναζωογονηθούν και οι περιφερειακές αγορές, όπως αυτές σε Δελφών, Μαρτίου, στην Τριανδρία (που θα αποτελεί, πλέον, κοινό δήμο με τον κεντρικό του πολεοδομικού συγκροτήματος) και σε άλλες περιοχές.
«Αν η κεντρική αγορά έχει πρόβλημα, φανταστείτε τι γίνεται στις συνοικίες» μας έλεγε, χαρακτηριστικά, καταστηματάρχης οπτικών που δραστηριοποιείται στην 25ης Μαρτίου. «Κυνηγάμε τον πελάτη με το… τουφέκι, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε εδώ, γιατί εδώ γεννηθήκαμε κι αγαπάμε την περιοχή». Όταν, μάλιστα, έμαθε ότι σχεδιάζεται η στήριξη των αγορών από τον υποψήφιο δήμαρχο, υπογράμμισε: «Επιτέλους, ένα σχέδιο που το έχει ανάγκη η πόλη. Βαρεθήκαμε να ακούμε για… πάρκινγκ»!
Όχι ότι από το πρόγραμμα του κ. Γκιουλέκα θα απουσιάζουν τέτοιου είδους προτάσεις. Αναζητούνται, όμως, λύσεις βιώσιμες, εύκολες να υλοποιηθούν και –κυρίως- τρόποι εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Καταρτίζεται το ψηφοδέλτιο
Ο κ. Γκιουλέκας δεν έχει περιορίσει, βέβαια, τις επαφές για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του. Ήδη έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή αρκετών στελεχών, τα οποία αναζητεί με γνώμονα τη διάθεση που έχουν για να προσφέρουν στην πόλη. «Ξεκινάμε από μηδενική βάση», επαναλαμβάνει στους πολιτικούς του φίλους και στους ανθρώπους που στελεχώνουν την προσπάθειά τους.
Παρόλα αυτά, την «καλή μαγιά» δεν την πετά. Όπως, για παράδειγμα, πριν δυο μέρες είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Έργων και Οδοποιίας Βαγγέλη Δημητρίου (σ.σ. ο ίδιος είχε περάσει, επίσης με επιτυχία, από την αντιδημαρχία Καθαριότητας). Μπορεί για τον κ. Δημητρίου το να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κ. Γκιουλέκα να ήταν πρώτης τάξης ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του στο δήμο, όμως, ο αντιδήμαρχος δεν έκρυψε ούτε και σε αυτήν τη συνάντηση, την προτίμησή του στο πρόσωπο της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη. Κι επέμεινε πως «δε θα προδώσει τη σχέση του» με την πρώην υπουργό, ακόμη κι όταν –σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Γκιουλέκας του επεσήμανε πως η προσπάθειά του είναι πέρα και πάνω από κόμματα.
Ως χρήσιμος συνεργάτης φέρεται να είναι και ο κ. Ν. Μακραντωνάκης, ενώ για τους κ.κ. Ασπασίδη και Εγγλέζο η αποχώρησή τους από την σκηνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδυάζεται με την αντίστοιχη εμφάνιση των γιων τους.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, επιστολή, με την οποία δηλώνει πως τάσσεται στο πλευρό και στη διάθεση του Κ. Π. Γκιουλέκα, έχει στείλε στον υποψήφιο δήμαρχο και ο κ. Χ. Αηδονόπουλος. Ο τελευταίος, μάλιστα, προτιμά να μην ενοχλεί με καθημερινές τηλεφωνικές κλήσεις –κάτι που δεν κάνουν άλλοι.
Συνάντηση είχε ο κ. Γκιουλέκας –πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- και με την δημοτική σύμβουλο –και πρώην εισαγγελέα- Χρυσούλα Γιαταγάνα. Την κ. Γιαταγάνα γνωρίζει καλά, ειδικά από την εισαγγελική της δράση, ο κ. Γκιουλέκας, τόσο με την ιδιότητα του δικηγόρου, όσο και με την ιδιότητα του δημοσιογράφου (σ.σ. η κ. Γιαταγάνα ήταν η εισαγγελέας που τόλμησε να τα βάλει με τα κυκλώματα των φυλακών κι ήταν αυτή που, ουσιαστικά, οδήγησε στο κλείσιμο του Γεντί Κουλέ, με την ίδρυση των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών).

Αποχωρήσεις και σίγουροι
Ο κ. Γκιουλέκας δεν μετρά αρκετούς, καθώς οι Απόστολος Τσουρέκας, Αναστάσιος Γερογιάννης, Αστέριος Δεληγιάννης, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Πολυξένη Μηλιαρά-Βλαχάκη έχουν δηλώσει πως θα προτιμούσαν να μείνουν εκτός εκλογών –οι τρεις πρώτοι το δήλωσαν ξεκάθαρα, οι άλλοι τρεις στο στενό κύκλο των πολιτικών τους φίλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως σίγουρα συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο Γκιουλέκα, πρέπει να θεωρούνται η αναπληρώτρια γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της ΝΔ Άννα Ευθυμίου, ο αναπληρωτής γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Σάκης Κουλουτμπάνης, η πολιτευτής Άρτεμις Διαλυνά, ο πρώην διευθυντής Τροχαίας Κώστας Μπλετσογιάννης ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Αγγούρας, οι διαμερισματικοί σύμβουλοι Δημήτρης Παπάς και Δημήτρης Γιαννακουδάκης, ο Θόδωρος Τοσουνίδης, ο Ηλίας Πανάς κι ο Σωκράτης Δημητριάδης.