Τελεσίγραφο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για τις οφειλές στα Ταμεία έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Έδωσε προθεσμία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για την υπαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων οφειλετών στις σχετικές ρυθμίσεις του υπουργείου κι ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής για τις μεγάλες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 300.000 ευρώ.
Όπως διευκρινίστηκε, για οφειλές πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις και εκτός των προβλέψεων που έχει ο ασφαλιστικός νόμος, σε συνεργασία με την εν λόγω επιτροπή αναστολών.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το υπουργείο αποσκοπεί με αυτόν τον τρόπο να συγκεντρώσει γύρω στα 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ.
«Η πολιτική μας είναι να μπουν στη ρύθμιση αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι, αλλά μετά τις 15 Οκτωβρίου να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος για όποιους δεν προσέλθουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους», ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος.

Νέα προγράμματα απασχόλησης
Στη συνέντευξή Τύπου, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε νέα προγράμματα απασχόλησης για τη συγκράτηση της ανεργίας, με κοινοτική χρηματοδότηση. «Έχουμε», εκτίμησε, «ενθαρρυντικά στοιχεία από το τομέα της εργασίας και αυτό γιατί έχουμε πολιτικές».