Ε, δεν είναι και βήμα σημειωτών, σίγουρα, όμως, δεν είναι και βάδην, η ταχύτητα με την οποία κινείται ο μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη, για την ολοκλήρωση της κατασκευής του μετρό. Για όσους έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, η "κίνηση" στο όλον έργο θυμίζει... έρπειν της νυχτός!
Μπορεί οι δυο σήραγγες, στραβά - κουτσά, να προχωρούν, με τους σταθμούς του μετρό, όμως, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα:
Στην Ανάληψη, για να βρεθεί λύση, αναπροσαρμόζεται η μελέτη. Συγκεκριμένα, ο σταθμός χωροθετήθηκε στην οδό Δελφών, μεταξύ της Μάρκου Μπότσαρη και της Πέτρου Συνδίκα, στο ύψος του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, όπου όμως το σημείο είναι εξαιρετικά στενό. Σε λίγες μέρες θα υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης χώρου από το νοσοκομείο Αφροδισίων προκειμένου να δημιουργηθεί εργοτάξιο στην είσοδο του νοσοκομείου από την οδό Δελφών και να αρχίσουν οι εργασίες. Ο κόσμος θα εξυπηρετείται από την είσοδο στην οδό Χαλκιδικής.
Στο Παπάφειο, η σήραγγα θα περάσει χωρίς να δημιουρηθεί σταθμός. Για το έργο αυτό υπάρχει δικαστική εμπλοκή, αφού το ΣτΕ έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή αναστολής κοπής των 12 δέντρων μετά την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση του Παπάφειου (είναι πεύκα πολλών ετών). Το Παπάφειο, δια του προέδρου του, του Παναγιώτατου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ζητά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Η προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί στις 22 Νοεμβρίου.
Στους σταθμούς Ευκλείδη και Φλέμινγκ, όπου δεν υπάρχει εμπλοκή, τοποθετείται δεύτερη βάρδια για να εντατικοποιηθούν οι εργασίες.
Στους σταθμούς Βούλγαρη και Νέας Ελβετίας, ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις.
Στους σταθμούς Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και Συντριβανίου, έχει "μπει" αρχαιολογική υπηρεσία για έρευνες.
Αντίθετα, τα έργα στις δυο παράλληλες σήραγγες, προχωρούν με, σαφέστατα, πιο γρήγορους ρυθμούς. Το πρωί, ο… «Κωστίκας», ο ένας από τους δύο μετροπόντικες, ξεκίνησε από το εργοτάξιο του πανεπιστημίου, ύστερα από 9 μήνες ακινησίας. Το γιγαντιαίο μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων, μήκους 87 μέτρων, σκάβει περίπου 10 μέτρα ημερησίως, με εξισορρόπηση εδαφικής πίεσης, δηλαδή χτίζει παράλληλα, σε βάθος 30 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Ηδη, έχει σκάψει από το Νέο σιδηροδρομικό σταθμό έως το συντριβάνι, απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων, διανοίγοντας δύο σήραγγες. Η γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, θα έχει συνολικό μήκος 9,6 χιλιομέτρων, 13 σταθμούς και θα είναι διπλής κατεύθυνσης.
«Ο μετροπόντικας θα σκάβει συνεχώς πλέον, με πρώτο στόχο την Ανάληψη και τον σταθμό Πατρικίου, Σόλωνος με Μαρτίου», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του έργου, Γιώργος Κωνσταντινίδης.