Αξιόλογες παραστάσεις κι εκθέσεις φιλοξενούνται σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Σημαντικότατη η συναυλία - αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη που θα δοθεί στον Κολινδρό. Επίσης το ΔΗΠΕΘΕ Κασσάνδρας ανεβάζει παράσταση στη Σίβηρη, άλλο θεατρικό ανεβαίνει στις Σέρρες και Στο Δίον φιλοξενείται έκθεση χαρακτικών. Αναλυτικά:

* Η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κασσάνδρας «Μαλλιά Κουβάρια» παρουσιάζεται στις 9.30 μ.μ. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας στο αμφιθέατρο της Σίβηρης. Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Θεολόγη.

* Συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη δίνει η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο ανοιχτό θέατρο του δήμου Κολινδρού απόψε στις 9.30 μ.μ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το δήμο Κολινδρού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νικόλαος Λούσης» Κολινδρού και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Πριν από τη συναυλία θα προβληθεί τρέιλερ με στιγμές από τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη και θα διαβαστεί μήνυμά του. Τέλος ο δήμος Κολινδρού και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος θα βραβεύσουν τον Μίκη Θεοδωράκη για την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό και στα δημόσια δρώμενα της πατρίδος μας.

* Έκθεση χαρακτικών έργων με τίτλο «Το Λούβρο στο Δίον» φιλοξενεί το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο.

* Η κωμωδία του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» παρουσιάζεται σήμερα στις Σέρρες. Η παράσταση ανεβαίνει στις 9.30 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο του ΤΕΙ Σερρών.