Τα παράπονα στελεχών της "Αναγέννησης" ξεπέρασαν τα στενά όρια
της Θεσσαλονίκης, τρύπησαν τους τοίχους των γραφείων της Διοικούσας του νομού
κι έφθασαν στα κεντρικά, στη Ρηγίλλης
Δείπνο στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα και στον δημαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο παρέθεσε χθες το βράδυ σε εστιατόριο στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή για το δείπνο ήταν οι συνεχείς οχλήσεις που δέχεται το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, από στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο της "Αναγέννησης", σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι της “Αναγέννησης” διατυπώνουν συνεχή και έντονα παράπονα για τη στάση που τηρεί απέναντί τους ο κ.Γκιουλέκας. Ο πλέον έντονα προβληματισμένος και ενοχλημένος φέρεται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτήρης Καπετανόπουλος. Τα παράπονά του προσπέρασαν, πλέον, την Μητροπολίτου Ιωσήφ και... κατέβηκαν στη Ρηγίλλης.
Ο κ. Καπετανόπουλος -αν και ο ίδιος το διαψεύδει- είχε ζητήσει παρέμβαση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Δ. Βαρτζόπουλου, για το θέμα των προσώπων που θα συμπεριλάβει ο υποψήφιος για τη δημαρχία Κ. Π. Γκιουλέκας, στο ψηφοδέλτιό του. Ο κ. Γκιουλέκας έχει διατυπώσει την άποψη πως θα κάνει προσπάθεια να κερδίσει τη δημαρχία, "από μηδενική βάση", κάτι που δεν άρεσε καθόλου σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους του κ. Παπαγεωργόπουλου. Κι αυτό παρά το ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων είχε δηλώσει πως θα αποχωρούσε για να γίνει πραγματικότητα μια νέα προσπάθεια...
Προς το παρόν, οι μόνοι οι οποίοι έχουν κάνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, είναι οι Απόστολος Τσουρέκας, Αναστάσιος Γερογιάννης κι Αστέριος Δεληγιάννης και, προχθές, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Νίκος Παπαγιαννόπουλος. Δύο (οι Κ. Εγγλέζος και Θ. Ασπασίδης) θα συμμετέχουν μέσω... υιών, όπως έχει γραφτεί και παλαιότερα.