Βλάβη εν πτήσει παρουσιάστηκε σε ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού. Πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στις 11:40 πμ (είναι ελικόπτερο τύπου UH-1H -Χιούι) κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Ευτυχώς το ελικόπτερο προσγειώθηκε με ασφάλεια στην περιοχή Νίκη του Βόλου, όταν ο κινητήρας απώλεσε την ισχύ του.
Οι χειριστές του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν προκληθεί ζημιές στο ελικόπτερο. Ομάδα τεχνικών εξέτασε το χώρο προσγείωσης και τον τρόπο επισκευής του ελικοπτέρου.
Όπως γράφει το καλά ενημερωμένο σε στρατιωτικά θέματα defencenet.gr, "επενέρχεται πιεστικά το θέμα της ανάγκης εκσυγχρονισμού του στόλου των UH-1D/H. Από την στιγμή που είναι πρακτικά αδύνατο να αντικατασταθούν περί τα 75 ελικόπτερα μεσαίας μεταφορικής ικανότητας, ένα οικονομικό πρόγραμμα αναβάθμισης κινητήρων και δομικής ενίσχυσης των μερών τους είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο. Τουλάχιστον για έναν αριθμό 20-30 ελικοπτέρων.
Στην διεθνή αγορά υπάρχουν kit με 2-3 εκατ. ευρώ ανά ελικόπτερο, τα οποία αυξάνουν εντυπωσιακά τις δυνατότητες του ελικοπτέρου, αλλά το σημαντικότερο πολλαπλασιάζουν την ασφάλεια του μεταφερόμενου πληρώματος.
Επιτέλους ας ληφθεί μία απόφαση ουσιαστικής ενίσχυσης της Αεροπορίας Στρατού, πέρα από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δαπανώνται για νέα επιθετικά ή μεταφορικά ελικόπτερα", καταλήγει η ανάρτηση του defencenet.gr.