Στην Κοπεγχάγη μεταβαίνει σήμερα 11 Αυγούστου, όπου και θα παραμείνει έως τις 14 του μηνός ο αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος, Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο αρχηγών ευρωπαϊκών ναυτικών με την επωνυμία "Chiefs of European Navies-Chen 10".

Η σύνοδος διοργανώνεται σε ετήσια βάση και λαμβάνουν μέρος οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών ναυτικών καθώς και ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη ως παρατηρητής. Στην σύνοδο αυτή συμμετέχει από ελληνικής πλευράς ο αρχηγός ΓΕΝ ανελλιπώς από το 1992, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, την προβολή των εθνικών μας θέσεων σε υψηλό επίπεδο καθώς και τη σύσφιξη των σχέσεων με τους Αρχηγούς των άλλων ευρωπαϊκών ναυτικών.

Στη φετινή σύνοδο θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της θαλάσσιας ασφάλειας (Maritime Security Operations-MSO) και της συνεργασίας με τα ναυτικά των χωρών της Αφρικής. Επιπλέον, η φετινή σύνοδος συνδυάζεται με εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από την ίδρυση του ναυτικού της Δανίας.