Τι κι αν μας χωρίζουν μόλις 98 μέρες για τις εκλογές του Νοεμβρίου; Το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνον δεν έχει επιλέξει υποψήφιο για το δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμη και για περιοχές όπου η δυναμική του είναι αδιαμφισβήτητη -έστω και σε εποχές που τα ποσοστά του "κινήματος" γκρεμίζονται- υπάρχουν προβλήματα επιλογής!
Το μεγάλο παράδειγμα είναι ο δήμος που θα προκύψει με τη συνένωση των Δήμων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων. Ο -παλαιοκομματικός- Σίμος Δανιηλίδης έχει κάνει τα πάντα, για να αποδείξει ότι είναι η σωστή υποψηφιότητα για την περιοχή. Ανακοινώνει προγράμματα ανάπλασης περιοχών (τα οποία θα ολοκληρωθούν σε αρκετά χρόνια), προσφέρεται να βοηθήσει διπλανούς δήμους με τις "άριστες", όπως τις χαρακτηρίζει, υπηρεσίες που έχει δημιουργήσει, εξαγγέλλει ανέγερση σχολείων και εμφανίζει σε εγκαίνια παιδικού σταθμού υπουργό της κυβέρνησης. Ο εσωκομματικός του αντίπαλος, όμως, για τον ίδιο δήμο, Ναθαναήλ Λαδόπουλος, νέο κι ανερχόμενο στέλεχος στο "κίνημα", επιμένει να είναι υποψήφιος.
Τέτοιου είδους διαφορές ήρθε να γεφυρώσει, την περασμένη Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης. Συναντήθηκε ξεχωριστά με τους δημάρχους Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλο και Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, άκουσε τις απόψεις τους και διαπίστωσε ότι... άκρη δε βρίσκεται. Έτσι τους κάλεσε να κατέβουν στην Αθήνα και σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010, στις 5 το απόγευμα οι δυο τους θα περνούν την πόρτα της Ιπποκράτους.

Προβλήματα κι αλλού
Ο κ. Ξυνίδης είχε κι άλλα προβλήματα στο κεφάλι του: Στο νέο δήμο Παύλου Μελά θέλουν να είναι υποψήφιοι οι δήμαρχοι Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης, Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης και ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης Διαμαντής Παπαδόπουλος. Έτσι είχε συναντήσεις και με τους τρεις. Μόνον που δε βρέθηκε κοινός τόπος συνομιλιών ούτε στο θέμα του χρίσματος: Οι κ.κ. Θεοδωρίδης και Παπαδόπουλος ζήτησαν να μην ανακοινώσει στήριξη το ΠΑΣΟΚ σε κάποιο πρόσωπο, ενώ ο κ. Σερασίδης το αντίθετο.
Άκρη δε βρέθηκε ούτε για τον Εύοσμο. Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με ενδιαφερόμενους για τον Δήμο Ευόσμου - Ελευθέριου - Κορδελιού και τέτοια ήταν η διάσταση απόψεων που, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να στηριχθεί πρόσωπο που προέρχεται από τον Συνασπισμό!