Νέο αίτημα, αυτή τη φορά, στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, κατέθεσε ο κ. Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για το ύψος της εγγύησης που του έχει επιβληθεί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Οι συνήγοροι του Γ. Αγγέλου κατέθεσαν το πρωί την προσφυγή, με την οποία ζητούν την ολική άρση της εγγυοδοσίας ή σε διαφορετική περίπτωση την αισθητή μείωσή της, υποστηρίζοντας ότι ηθικοί και οικονομικοί λόγοι καθιστούν δυσχερή την καταβολή του ποσού των 300.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί.
Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη που εξέδωσε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού είχε μειωθεί κατά 100.000 ευρώ το αρχικό ποσό της εγγυοδοσίας των 400.000 ευρώ που είχε υποχρεωθεί ο Γ. Αγγέλου να καταβάλει, αμέσως μετά την απολογία του για ηθική αυτουργία σε απιστία, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Γ. Λιακόπουλος ωστόσο είχε προτείνει να μειωθεί η εγγυοδοσία για το Γ. Αγγέλου σε 60.000 ευρώ.
Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να συζητηθεί η νέα προσφυγή του Γ. Αγγέλου στο Συμβούλιο Εφετών, αφού προηγουμένως υποβληθεί σχετική εισαγγελική πρόταση.