Οι Γιώργος Παρτσαλάκης, Ελένη Καστάνη και οι συνεργάτες τους ανοίγουν την αυλαία
στις εκδηλώσεις της Πυλαίας με το  έργο "Μαλλιά Κουβάρια", μια φαρσοκωμωδία
του 19ου αιώνα, του Ν. Λάσκαρη
.
Με σύνθημα "Ένα καλοκαίρι γεμάτο… πολιτισμό", ο Δήμος Πυλαίας ανοίγει και φέτος την αυλαία των φθινοπωρινών εκδηλώσεων “Φθινοπωρινά Δρώμενα 2010” που περιλαμβάνουν σειρά σημαντικών θεατρικών παραστάσεων που περιόδευσαν ανά την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Κυριακή 22 Αυγούστου, με θεατρική παράσταση των Παρτσαλάκη-Καστάνη και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.
Όλες οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο Ανοιχτό Θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου με ώρα έναρξης 21.00 μ.μ. και όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο.
Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν και φέτος με γνώμονα τη διασκέδαση των κατοίκων και των επισκεπτών που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι την Πυλαία.
Τα “Φθινοπωρινά Δρώμενα 2010” είναι ένας θεσμός ο οποίος παρότι νέος, σχετικά, κατάφερε να συνδεθεί άρρηκτα με το Δήμο Πυλαίας, οδηγώντας τη δημοτική αρχή να στηρίξει το θέατρο.
Οι παραστάσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό είναι από τις σημαντικότερες του φετινού καλοκαιριού που ταξίδεψαν και φιλοξενήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Φαρσοκωμωδία του 19ου αιώνα ανοίγει την αυλαία
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με την Αττική Αυλαία θα ανοίξουν την αυλαία των παραστάσεων. Επέλεξαν για το καλοκαίρι του 2010 να παρουσιάσουν το έργο του Ν.Λάσκαρη «Μαλλιά κουβάρια». Μια φαρσοκωμωδία του 19ου αιώνα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές φαρσοκωμωδίες.
Ο πρωταγωνιστής του έργου μας, κύριος Κουντουπής, προκειμένου να εκτελέσει μυστική εθνική αποστολή, εφευρίσκει ένα ψέμα ώστε να μπορέσει να φύγει από την γυναίκα του και κυρίως από την πεθερά του. Αποκαλύπτει ότι στην πόλη Αιδηψό σπουδαία υπνοβάτης, με μερικές μόνο τρίχες της κεφαλής σου μπορεί να σου λύσει σημαντικά προβλήματα υγείας αλλά και της ζωής σου, γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να λείψει 10 ημέρες για θεραπεία των ρευματισμών του. Έλα όμως που ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Οι ατυχίες, οι συμπτώσεις, οι εκπλήξεις, του στήνουν έναν διαβολεμένο χορό αποκαλύψεων. Έτσι ενώ πάει για μαλλί βγαίνει κουρεμένος. Όλα ανατρέπονται, που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα σε τέτοιο σημείο ώστε: φλούφληδες και παλικάρια γίνονται μαλλιά κουβάρια.
Διανομή: Κώστας Κουντουπής: Γιώργος Παρτσαλάκης Ευφροσύνη Κουντουπή: Ελένη Καστάνη Κώστας Φουρούσης: Κώστας Φλωκατούλας κυρία Ευγενία: Μαίρη Σαουσοπούλου Ευπραξία, κυρία Λουλά: Ιωάννα Δελάκου Μενέλαος Λουλάς: Παναγιώτης Τσίτσας κύριος Τρακαράς: Παναγιώτης Παναγόπουλος.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης Κοστούμια: Πέννυ Αμπλά Σκηνικά: Άκης Χειρδάρης Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Φιλιπποπούλου Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Ροδίτης

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:
*Κυριακή 22 Αυγούστου
21:00 μ.μ Αττική ΑΥΛΑΙΑ «Μαλλιά Κουβάρια»

*Τρίτη 24 Αυγούστου:
21:00 μ.μ θέατρο «ΑΙΧΜΗ» Αντιγόνη του Σοφοκλή

*Δευτέρα 30 Αυγούστου:
21:00 μ.μ θέατρο παράθλαση Βάκχες του Ευριπίδη

*Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου:
21:00 μ.μ Συναυλία με Π. Δόβα και εναλλάξ μπαντ

*Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου:
21:00 μ.μ Κ.Θ.Β.Ε. ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι

*Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου:
21:00 μ.μ Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας « Η Ελένη»

*Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου:
21:00 μ.μ Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας «Ένα καπέλο από ψαθα Ιταλίας» του Ευγένιου Λαμπίς

*Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου:
21:00 μ.μ Δ.Ε.Π.Α. Δήμου Χορτιάτη «Σπαράγματα Έρωτα» αποσπάσματα από 7 τραγωδίες