Μουσικές λαϊκές και παραδοσιακές βραδιές, περιλαμβάνουν τα φετινά «Τριλόφεια», που διοργανώνονται από τις 13 έως και τις 16 Αυγούστου στον Τρίλοφο του Δήμου Μίκρας. Ο Δήμος Μίκρας, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Μ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού - Αθλητισμού Μίκρας) και οι φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριλόφου, διοργανώνουν και φέτος ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συνδυάζονται με τις θρησκευτικές λειτουργίες για τη γιορτή του 15Αύγουστου.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, με τη μουσική βραδιά που διοργανώνει η «Δόξα Τριλόφου», στην Πλατεία Δημαρχείου.
Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της Ιερής Εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Μίκρας, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με το Γιάννη Τριάντη, στην Πλατεία Δημαρχείου.
Ανήμερα της εορτής του 15Αύγουστου, θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα γίνει Μικρός Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει το παραδοσιακό μοίρασμα ψαριών, ψωμιού και κρασιού στους πιστούς. Στη συνέχεια, οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στη μουσική συναυλία που θα δώσουν οι «ΕΠΙΣΚΗΝΙΤΕΣ» στην Πλατεία Δημαρχείου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010 με τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο Δωρητών και Κτητόρων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Τα «Τριλόφεια 2010», διοργανώνονται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού - Αθλητισμού Μίκρας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Μ.) και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Μίκρας.