Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε την ταυτότητα του Βαλδέρδε. Άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2, γέμισε τους χώρους και, στο δεύτερο μέρος, έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Αν και ο Ηρακλής βρέθηκε πίσω στο σκορ (το 0-1 ο Μήτρογλου με σουτ που πήγε οριζόντιο δοκάρι και μέσα, στο 59), ισορρόπησε το παιχνίδι, βγήκε στην αντεπίθεση και, αρχικά ισοφάρισε με πέναλτι του Μάρα (στο 71 ο Νικοπολίδης ανέτρεψε καθαρά τον Σολτάνι που είχε προλάβει να τσιμπήσει τη μπάλα) και πήρε τη νίκη στο 87 με τον νεαρό Βέλλιο (πάλι ο Σολτάνι ήταν αυτός που, μαζί με τον πιτσιρικά, έβαλαν στη μέση τον Δ. Παπαδόπουλο, τον έκαναν τρελό και, με πάσα του γαλλοαλγερινού ο "μικρός" πλάσαρε τον Νικοπολίδη).
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά στήριζε το παιχνίδι του στις εμπνεύσεις του Φετφατζίδη (όσο πιο γρήγορα φύγει για το εξωτερικό αυτό το παλικαράκι, τόσο καλύτερα για τον ίδιο) και του Ριέρα. Στο δεύτερο μέρος ο Βαλδέρδε έβαλε τον Ιμπαγάσα και τάραξε τα νερά, αλλά η αντίδραση του Ουζουνίδη να αλλάξει το σύστημα (τον Σολτάνι τον έβαλε μετά το 1-1) ήταν όλα τα λεφτά. Στο μεταξύ κουράστηκε κι ο Φετφαζίδης με τον Ριέρα κι όλος ο Ολυμπιακός περίμενε από τον Ιμπαγάσα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Τι να κάνει ένας άνθρωπος μόνος του...
Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ομάδες θέλουν δουλειά. Ο Ηρακλής πρέπει να βρει τρόπο να αναπτύσσεται (αν το 4-4-2 σε ρόμβο του πάει ας το κρατήσει το συνολάκι) κι ο Ολυμπιακός να το πάρει απόφαση και να αφήσει στον πάγκο τον Τοροσίδη από τη μία και οι παίκτες του να σταματήσουν να πέφτουν σαν τον Καραγκούνη από την άλλη.

Συνθέσεις:
Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Καρλίνιος, Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι, Πίτου (62' Σολτάνι), Μάρα, Σίσιτς.
Ολυμπιακός (Eρνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Τοροσίδης, Ουρτάδο (46' Ιμπαγάσα), Ντουντού, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ριέρα (73' Μιραλάς), Μήτρογλου (61' Πάντελιτς).

Διαιτητής / Βοηθοί: Σταθόπουλος (Δ), Μπαλτάς (Β), Καρσιώτης (Β)