Ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν απειλούνται. Την πεποίθηση αυτή εκφράζει, σε συνέντευξή της, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Πιστεύει επίσης ότι το 2011 η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές και ότι το 2012 θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Το στοίχημα, λέει, είναι να υλοποιηθούν αποτελεσματικά οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Στο ερώτημα αν θα υπάρξει κοινωνικό πακέτο στη ΔΕΘ απαντά θετικά, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά επιδόματα, αλλά χαμηλή τιμή φαρμάκων, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ολοήμερα σχολεία, ηλεκτρονική εξυπηρέτηση από το Δημόσιο, στοχευμένα προγράμματα εργασίας και κατάρτισης για τα οποία υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Κατσέλη χαρακτηρίζει "κακόγουστο παιχνίδι" τις φήμες πως θα μείνει έξω σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ή θα αλλάξει υπουργείο. Στο ερώτημα, αν κάποιο κέντρο λειτουργεί εναντίον της, απαντά ότι όταν ένας πολιτικός θίγει τα κακώς κείμενα έχει απέναντί του οργανωμένα συμφέροντα ή κάποιους που με μικροπολιτικά τερτίπια προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο του.