Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ. Κέρδισε 1-0 τη Φενέρμπαχτσε στην Τούμπα κι ελπίζει για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Βιερίνια, στο 19' κι από εκεί κι ύστερα οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για κάτι καλύτερο, με πρώτο τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο μέρος οι Τούρκοι μπήκαν πιο οργανωμένοι, αλλά ο Βιτόλο έκοβε κάθε επιθετική προσπάθειά τους. Ως το 57', όταν αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από εκεί κι έπειτα ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν το σκορ, έχοντας σε υπέροχη μέρα τον τερματοφύλακα Κρέσιτς, ο οποίος κράτησε άθικτη την εστία του. Μάλιστα, ο Δικέφαλος είχε κι αυτός την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ στο 89, όταν ο Παπάζογλου, από το ένα μέτρο, πλάσαρε άουτ. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε ακόμη καλύτερη τύχη, αν ο Γερμανός διαιτητής έδινε και κανένα φάουλ όταν ο ΠΑΟΚ ήταν κοντά στα τουρκικά καρέ.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης(85 Παπάζογλου), Ίβιτς(77 Φιλομένο), Μουσλίμοβιτς(60 Σορλέν).
Φενερμπαχτσέ (Αίκούτ Κοτσαμάν): Βολκάν, Λουγκάνο, Εκέρ, Άλεξ, Κριστιάν, Σελτσούκ Σαχίν(80 Ουνάλ), Σεντούρκ(46 Νιάγκ), Αντρέ Σάντος, Τοπούζ, Γιονούλ, Ερκίν(70 Ουζέρ)

Διαιτητής: Μάνουελ Γκρέφε
Βοηθοί: Φόλκερ Βέτσελ, Μάρκους Χάικερ
Τέταρτος: Φέλιξ Σβάιερ