Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κάλεσε σε ακρόαση την Wind Hellas για οφειλές ύψους 7,5-8 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι της εταιρίας συζητούν την πώλησή της, η οποία, αν επιτευχθεί, θα είναι η τρίτη μέσα σε 18 χρόνια! Όσο για τους πιστωτές, αυτοί αγωνιούν για την τύχη των ομολογιών τους.
Η ρυθμιστική αρχή (ΕΕΤΤ) διατηρεί επιφυλάξεις, σχετικά με τη δυνατότητα κάλυψης από την εταιρεία των συμβατικών της υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γραφεία της ΕΕΤΤ επισκέφθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Wind, μόνον που η επιτροπή δε θέλει να ξαναζήσει περιπτώσεις τύπου Telepassport και Lannet -αν και τα παραδείγματα δεν είναι συγκρίσιμα.
Στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης αρχής έχει τεθεί η εταιρεία Rollanware, η οποία εμφανίζεται να έχει αγοράσει από την Tellas (νυν Wind) μια ζώνη συχνοτήτων (26 MHz), με στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών σταθερής ασύρματης πρόσβασης. Η ρυθμιστική αρχή εξετάζει όχι μόνο την πιστοληπτική ικανότητα της εν λόγω εταιρείας, αλλά και το αν έχει αναπτύξει επαρκώς υπηρεσίες στη συγκεκριμένη ζώνη συχνοτήτων.
Την ίδια στιγμή, ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης της Wind, Ν. Σαουίρις κάτι ετοιμάζει, αφού οι θυγατρικές Hellas V, Hellas III και Hellas IV μετέφεραν την έδρα τους από το Λουξεμβούργο στο Λονδίνο. Άγνωστο το τι θα πράξουν οι εγχώριες εταιρείες κινητής (Cosmote, Vodafone), αλλά και σταθερής τηλεφωνίας (Cyta, Forthnet).
Oι μη δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 31 Ιουλίου και οι τελικές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο της Wind Ελλάς, μαζί με τους πιστωτές, θα αξιολογήσει τις προσφορές, επιλέγοντας την πιο συμφέρουσα.
Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εταιρεία κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη σταθερή τηλεφωνία και το Ίντερνετ. Οι νέες συνδέσεις LLU (χωρίς πάγιο ΟΤΕ) έφτασαν στο β΄ τρίμηνο του 2010 τις 101.000, αριθμός λίγο μικρότερος από τον αντίστοιχο του α΄ τριμήνου (114.000). Forthnet και hellas online συνεχίζουν να είναι πρώτες, όσον αφορά στα μερίδια των νέων συνδέσεων (32% και 24%), τα ποσοστά τους όμως βαίνουν σχετικά μειούμενα, σε σχέση με τα αντίστοιχα του α΄ τριμήνου (37% και 26%) αντίστοιχα. Οι νέες συνδέσεις LLU της Wind Ελλάς, κατά το β΄ τρίμηνο έχουν ξεπεράσει τις 21.000. Το μερίδιο στις νέες συνδέσεις προσεγγίζει το 21% από 16% που ήταν στο α΄ τρίμηνο. Μάλιστα, τον Ιούνιο, Forthnet και Wind φέρονται να μοιράζονται την πρώτη θέση στις νέες συνδέσεις, με μερίδιο 28% καθεμιά. Η hellas online ακολουθεί με 22%. Σταθερά λίγο πάνω από τις 20.000 νέες συνδέσεις ανά τρίμηνο κινείται και η Cyta Ελλάς, η οποία, προς το παρόν, παρέχει υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές περιοχές της περιφέρειας, με την Αττική να είναι προγραμματισμένη για το 2010.

Πηγή: isotimia