Το μαγικό ροκ φλάουτο του Ίαν Άντερσον θα ξανακουστεί στη Θεσσαλονίκη. Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2010, οι Τζέθρο Ταλ δίνουν συναυλία στη Μονή Λαζαριστών. Μια από τις πλέον σημαντικές ροκ μπάντες, που "έδεσε" πρωτοποριακά παραδοσιακές μουσικές φόρμες με τη ροκ, που κι αν εγέρασε -κι άσπρισε το μαλλί της- ουδέ την τέχνη ξέχασε... επιστρέφει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας περιοδείας της, για δύο συναυλίες.
Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο TerraVibe Park στην Αθήνα.
Τα Άκουαλανκ, Λοκομοτίβ Μπρεθ, Σονγκς φρομ δι γουντ, Θικ αζ ε μπρικ, ακόμη και το Χέβι Χόρσιζ, που τόσο αμφισβητήθηκε, από τους κριτικούς κι όχι από τους φίλους της μπάντας, σας περιμένουν την Τρίτη στη Μονή Λαζαριστών.
Μαζί με τον Μάρτιν Μπάρε, ο οποίος παραμένει ο βασικός κιθαρίστας σχεδόν από τη δημιουργία των Τζέθρο Ταλ, και χαρισματικούς μουσικούς όπως ο Ντέιβιντ Γκούντιερ στο μπάσο, ο Τζον Ο’ Χάρα στο πιάνο και το ακορντεόν και ο βετεράνος ντράμερ Ντόουν Πέρι, έρχονται για να μαγέψουν για ακόμη μία φορά τους πολυάριθμους φίλους τους.
Με πάνω από εξήντα εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ σε παγκόσμια κλίμακα οι Ταλ υπήρξαν πρωτοπόροι, αφού καινοτόμησαν στη χρήση κλασικών οργάνων σε ροκ τραγούδια. Και κατάφεραν κάτι μοναδικό: να διευρύνουν όσο λίγοι τα όρια της ροκ μέσα από εκτενείς συνθέσεις, περίπλοκους ρυθμούς και ποικίλες επιρροές που εκτείνονται από την κλασική μουσική, μέχρι την τζαζ και το έθνικ.
Όλη τους η πορεία ένας πειραματισμός με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πριν από μερικά χρόνια που συνεργάστηκαν με τη Νέα Φιλαρμονική της Φραγκφούρτης σε διασκευές κλασικών κομματιών τους. Και κάθε φορά, αποδεικνύουν ένα πράγμα: Τελικά είναι too young to rock 'n roll!
Όσοι -νεώτεροι- ίσως δεν τους γνωρίζετε, δείτε το βίντεο!