Καλή η πολιτική δημοσίων σχέσεων του Γ. Παπανδρέου για τις φωτογραφίες, αλλά για το... συμφέρον της Ελλάδας δεν αποδίδει. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τις βόλτες του περίφημου "Πίρι Ρέις", του τουρκικού σκάφους, μέσα κι έξω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
«Η πολιτική των δημοσίων σχέσεων με την Τουρκία, του κ. Παπανδρέου, παράγει μεν φωτογραφικά στιγμιότυπα και εικόνες για τηλεοπτική κατανάλωση, αλλά δεν αποδίδει θετικά αποτελέσματα για το συμφέρον της Ελλάδας. Αυτό αποδεικνύει η συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα, αμέσως μετά την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.
Αν, πραγματικά, ο κ. Ερντογάν επιθυμεί ουσιαστικές σχέσεις καλής γειτονίας με τη χώρα μας, πρέπει να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει αμέσως προκλητικές και απαράδεκτες δραστηριότητες, όπως αυτές που πραγματοποιούνται στο Νοτιανατολικό Αιγαίο, από το «Πίρι Ρέις», τα τελευταία 24ωρα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.