Η υποψηφιότητα Γκιουλέκα είχε καθησυχάσει τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά τη συσπείρωση ψηφοφόρων που, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές είχαν… λοξοδρομήσει για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Φαίνεται, όμως, ότι παρά την εκτίμηση που τρέφει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. για τον πρώτο σε σταυρούς βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η στήριξή του θα κατευθυνθεί αλλού –και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιο Παπαθεμελή (φωτογραφία) ο οποίος δήλωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης, μια μέρα μετά τον Κ. Γκιουλέκα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, Παπαθεμελής και Καρατζαφέρης έχουν έρθει, ήδη, σε επαφή και συζητιούνται και τα ονόματα βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., για να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό του Άγγελου Κολοκοτρώνη και του Κυριάκου Βελλόπουλου. Μάλιστα, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. στη Θεσσαλονίκη, επεσήμαναν πως «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνον για να ανοίγει δρόμους και να κατασκευάζει πλατείες, αλλά πρέπει να ΄χει θέση και άποψη για το θέμα των Σκοπίων κι άλλα εθνικά θέματα. Κι ο Στέλιος Παπαθεμελής έχει ξεκάθαρη, κρυστάλλινη άποψη γι αυτά τα θέματα».
Αρχικά, στον ΛΑ.Ο.Σ. είχαν δει με καλό μάτι την περίπτωση καθόδου στις εκλογές του πρώην προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκη Τζακόπουλου. Ο κ. Τζακόπουλος έχει, επίσης, ξεκάθαρες θέσεις στα εθνικά θέματα, ενώ κατατάσσεται και στους τεχνοκράτες, ανθρώπους της πόλης, που έχουν άποψη εκ των έσω για τα βασικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Φαίνεται, όμως, ότι η διστακτικότητα του κ. Τζακόπουλου στο να βγει δημόσια και να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και η ταυτόχρονη αστραπιαία κίνηση του κ. Παπαθεμελή που μπήκε σφήνα μεταξύ των διάφορων επιχειρηματιών και του κ. Γκιουλέκα, ήταν αυτή που ώθησε τον ΛΑ.Ο.Σ. προς τον κ. Παπαθεμελή.