Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες, που προκαλούν ανησυχία για την ίδια τη ζωή των ασθενών -κυρίως- αλλά και για τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου, κατήγγειλε χθες (Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΙΚΑ «Παναγία» της Κρήνης, Αλέκος Κωνσταντινίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Κωναταντινίδη, το νοσοκομείο λειτουργεί σήμερα με δύο αναισθησιολόγους πλήρους απασχόλησης και δύο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες λήγουν στα μέσα Αυγούστου, όταν πριν από μια δεκαετία διέθετε έντεκα. «Δεν μπορούν να γίνουν προγραμματισμένα χειρουργεία και σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν έως και 1,5 μήνα για να χειρουργηθούν», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο έχει να γίνει από το 2003 κι έτσι, με ελλείψεις λειτουργούν κι άλλα τμήματα, όπως το καρδιολογικό, το μικροβιολογικό ή το ουρολογικό. Στο μικροβιολογικό, ειδικότερα, υπάρχει πρόσθετο πρόβλημα λόγω της παλαιότητας των μηχανημάτων του, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, είναι ηλικίας 25 ετών και συχνά παρουσιάζουν βλάβες.